1. Mustrid

Enamasti välditakse vannitubades huvitavaid mustreid. Tegelikult ei tasu mustreid karta, sest need panevad vannitoa elama. Kui elutoas või magamistoas on oht mustritest väsida, siis vannitoa puhul ei pea seda kartma — see ei ole ruum, kus viibiksime suurema osa oma päevast. Seega tasub vannitoas julgelt katsetada ning eelistada põnevamaid lahendusi!

Kui ei ole soov mustreid vannitoa plaatide juures kasutada, siis võib neid sisse tuua ka pisikeste detailide näol. Selleks võib kasutada nii aknakatteid, käterätikuid kui ka dušikardinaid. Lisaks võib seinale mõne lõbusa raamitud pildikese riputada.Horisontaalsete triipudega dušikardinad on üks lihtsamaid viise ükskõik kui suurde vannituppa natukene mustrit lisada. Katsetada tasub näiteks halli ja valge kooslusega — see sobib peaaegu iga värvipaletiga.

2. Tumedad toonid

Heledad värvid aitavad vannitoal välja näha puhta ja õhulisena. Kui aga seda tasakaalustada tumedama värviga, saab lisada vannituppa dünaamilisust. Ideaalis peaksid heledad toonid asuma silmade kõrgusel ning tumedad allpool.

3. Huvitava raamiga peegel

Enamasti leiab moodsatest vannitubadest lihtsa ilma raamita peegli. Kuid huvitavate detailidega raam aitab lisada pisut isikupära. Ära unusta, et peegel ei ole lihtsalt tarbeese, vaid ka vannitoa ehe ja ruumi keskmes olev aksessuaar.

4. Avatud riiulid

Avatud riiulid tagavad piisava hoiustamise ruumi ning lisavad rohkem isikupära kui sisseehitatud riiulid. Riiulis võid uhkusega esile tuua oma parfüümikollektsiooni või eksponeerida mõnd põneva potiga toataime.

5. Naturaalsed materjalid

Vannitubades kasutatakse väga tihti materjale, mis on küll veekindlad, kuid visuaalselt ei anna ruumile väga palju juurde. Naturaalsete materjalidega on võimalik vannituppa lisada soojust ja hubasust. Kui kardad päris puitu kasutada, siis õnneks müüakse ka looduslikest materjalidest inspireeritud keraamilisi plaate.

6. Tasapinnale paigaldatud valamu

Valamu võib olla vannitoa suurimaks pilgupüüdjaks ja keskseks objektiks, seega tasub igal juhul panustada valamu disaini. Praegu on moes naturaalsed materjalid ja ebasümmmeetrilised vormid.


7. Katsetused plaatidega

Väga unikaalse lahenduse saab luua erinevate plaatidega. See võib küll natukene kulukam olla kui tavaline sein ja vajab rohkem planeerimist, kuid on seda väärt. Kujundada võib nii keerukaid mosaiike kui ka lisada valgete plaatide hulka mõned värvilised.

8. Põnev valamukapp

Värvikas valamukapp toob ka kõige tagasihoidlikumasse vannituppa elu ja põnevust. Vana valamukapi võid sobiva värviga üle võõbata ja ongi vannitoas uus isikupärane detail!

Allikas: Houzz