Kui tööpinda on vähe, kasuta ära tühjad seinad! Väga hea mõte on paigaldada ülemise kapirea alla metallist torud, kuhu saab kinnitada korvikesi või pisikesed lisariiulid. Nii väldid olukorda, kus niigi napi tööpinna kuhjavad üle erinevad vajalikud esemed.

Puuviljakorvid ei pea ruumi võtma tööpinnal — leia sobiv koht mõnel tühjemal seinal või miks mitte ka köögiuksel.

Kui soovid tööpinda juurde võita, siis on heaks lahenduseks pisike köögisaar. Ühtlasi täidab see ka söögilaua funktsiooni.

Mida teha pisikese köögiga, kus juhtub veel olema ka aken? Tillukeses ruumis pole aknalauast suuremat kasu ja mõistlikum on seegi koht köögi tööpinna alla kavandada. Selles nutikas köögis paistab silma ka praktiline seinale kinnitatud söögilaud.

Kui akna all juhtub aga olema radiaator, mida mujale tõsta ei saa, siis võib õhulise söögilaua teha hoopis aknalaua asemele.

Sügavatest köögikappidest on tihti ebamugav asju leida ning selleks, et tagapool olevaid nõusid või kuivaineid kätte saada, tuleb eespool olevad asjad välja tõsta. Paremaks ja ruumi säästvamaks alternatiiviks on välja tõmmatavad riiulid, kuhu mahuvad kompaktselt ära nii toiduvarud kui köögitarbed. Nii võid kindel olla, et iga ruutsentimeeter saab mugavalt ja funktsionaalselt säästetud.

Veel üks lahe idee, kuidas köögikapireast 10 sentimeetrit näpistades pudelite ja kitsamate tarvikute jaoks nutikas kapp teha.

Peamiseks märksõnaks pisikeses köögis võiksidki olla hästi organiseeritud kapid. Nii on segadust vähem ja asju mahub väikesele pinnale rohkem.

Köögimööblit planeerides tasub mõelda, et ülemise köögikapirea ja lae vahele ei jääks tühja pinda. Ruum olgu täies ulatuses võimalikult efektiivselt rakendatud.


Kui sa ei ole igapäevane kokkaja ning väga palju ruumi kappide jaoks ei vaja, võid kaaluda ka ülemisest kapireast loobumist — nii paistab ruum avaram ja õhulisem. Hea variant on selline lahendus üüri- ja turistikorterites, kus inimesed väga palju köögitarvikuid ei vaja. Nii hoiad ka ülemise kapirea arvelt arvestatava summa raha kokku.