Bauroci tooteperekonda kuuluvad erineva kasutusotstarbe ja omadustega poorbetoonist kergplokid, vaheseinaplaadid, U-plokid, sillused, laepaneelid ning trepielemendid. Kõikide toodete mõõtmed on sellised, et neid oleks lihtne omavahel kokku sobitada ja ehitada kogu majakarp soojapidavast poorbetoonist.

Jämerä müügi- ja ehitusjuhi Herki Kerde sõnul on ühest ehitusmaterjalist hoone ehitamine seotud väiksema arvu riskidega, kuna ehitusmaterjal, millest majakarp ehitatakse, käitub alati ühte moodi ning ennustatavalt.

„Meie materjali eeliseks on see, et poorbetoonist plokid on korraga nii kandvaks kui ka soojust isoleerivaks materjaliks. See tähendab, et kõik sõlmed ja liitumised on lihtsad ja tihedad ning miski ei puhu läbi. Kui me räägime kivimajast, siis ikka sellest, kus lisaks seintele on ka vahe- ja katuslaed kivist ehk poorbetoonist laepaneelidest,” selgitab Kerde.

Tallinna Ehituskooli ehitusala erialaõpetaja Mikk Mänd, kes varasemad 20 aastat oma elust on veetnud erinevatel ehitusplatsidel töötades, ütleb, et loomulikult saab maja ehitada erinevatest materjalidest, kuid see tähendab ka ettearvamatuid probleeme, nagu deformatsioonipraod, erinevad mahukahanemised, erinevad soojuse isoleerimise võimed ja nii edasi.

„Erinevaid ehitusmaterjale kombineerides on raske lõpuks hinnata maja ehitusel tegelikku tulemust ja ehitajal on ka niimoodi kindlasti keerulisem,” lisab Mänd.

Bauroc AS-i müügijuht Kalle Paurson selgitab, et kiiruse ja kasutuslihtsuse tagab Bauroci toodete täpne mõõt ning kokkusobivus. Objektile kohale jõudnud ehitusmaterjali saab hakata kohe rahus paigaldama, kartmata, et mõni materjal vajaks lisatööd või nii-öelda leiutamist.

„Võtame näiteks sillused, millega kaetakse plokkseinas olevad akna- ja ukseavad. Nende kõrgused klapivad täpselt plokiridade kõrgustega,” räägib Bauroc AS-i müügijuht.

Saates rääkisid Bauroci tootevalikust, pakutavast terviklahendusest ja toodete kasutamisest ehitusel Tallinna Ehituskooli ehitusala erialaõpetaja Mikk Mänd, Bauroc AS-i müügijuht Kalle Paurson ning Jämerä müügi- ja ehitusjuht Herki Kerde. Saadet juhtis Priit Valge.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid