Et otsustada, milline kuivati oleks sinu majapidamise jaoks kõige sobivam, toovad LG tehnikaeksperdid välja kõige olulisemad funktsioonid, millele kuivatit valides tähelepanu pöörata.

Eraldiseisev trummelkuivati vs. kaks ühes pesumasin-kuivati

Esmalt on vaja kaaluda, kas osta tasuks eraldiseisev trummelkuivati või kombineeritud lahendus. Tehnikaekspertide sõnul soetavad eestlased igal aastal aina rohkem eraldiseisvaid kuivateid: need on pesumasin-kuivatitest tihtipeale ressursisäästlikumad ja võimaldavad korraga kuivatada suurema koguse pesu. Nende ülima populaarsuse tõttu on LG otsustanud tuua edaspidi Eesti poodidesse müügile poole rohkem mudeleid.

Uuemad kuivatid mahutavad kuni 9 kilogrammi, mis tähendab, et masinas on korraga võimalik kuivatada oluliselt suurem kogus pesu kui kombineeritud funktsionaalsusega masinates. Ökonoomsuse huvides tasub vaadata Dual Inverter Heat Pump tehnoloogiaga masinate poole, mille abil on võimalik saavutada väga kiired kuivatustsüklid, parem jõudlus ja suurem energiatõhusus. Tänu sellele tehnoloogiale silutakse kortsud kuivatusprotsessi jooksul kangast välja juba madalatel temperatuuridel, mis vähendab tõenäosust, et riie oleks masinast tulles kokku tõmmanud või kahjustunud.


Säästa energiat ja aega

Üks peamisi argumente uue kuivati ostmisel on energiatõhusus. Pikaajaliselt on võimalik kõige rohkem säästa kuivatiga, mis töötab innovatiivse soojuspumba tehnoloogial – reeglina on need küll kõrgema soetusmaksumusega, kuid kulutavad võrreldes teiste kuivatitega pea kaks korda vähem energiat. Dual Inverter Heat Pump tehnoloogia abil saavutatakse kõrgeim energiatõhususe tase A+++. Selle tehnoloogia teine eelis seisneb selles, et pesu ei kortsu peaaegu üldse, mistõttu läheb hilisem pesu triikimine oluliselt lihtsamalt ja võtab vähem aega.

Hoolitse oma pere eest Allergy Care programmiga

Lisaks mahutavusele ja energiatõhususele tasub tähelepanu pöörata ka kuivati lisafunktsioonidele, mis elu oluliselt lihtsamaks teevad. Paljud allergikud hindavad uute masinate puhul hoopis Allergy Care tehnoloogiat, kuna see hävitab 99,9 protsenti elavatest tolmulestadest, mis võivad allergiaid või hingamisteede häireid põhjustada. Samal ajal koguvad isepuhastuvad kondensaatorid allergeenid ja tolmu filtrisse, mis ei vaja pärast tsükli lõppu puhastamist, säästes nii sinu aega.

Isepuhastuv kondensaator

Üks tüütumaid asju kuivatite puhul on kondensaatori puhastamine tolmust, kanagakiududest ja muust, mis sinna kuivatusprotsessi jooksul kogunema kipub. Et mitte blokeerida õhuringlust ja sellega masina energiatarbimist suurendada, peab seda tegema regulaarselt. Soojuspumbal põhineva tehnoloogiaga masin lahendab ka selle probleemi – iga tsükli jooksul loputatakse kondensaatorit automaatselt 1–3 korda ja sinul jääb rohkem aega muude toimetuste jaoks.

Kaugjuhitavus

Kaasaegsetel kuivatitel on mitmeid lisafunktsioone, mis võivad olla vägagi kasulikud.
Näiteks saab tänu LG ThinQ nutikatele rakendusele juhtida mitmeid LG kuivateid läbi telefoni, mis tähendab, et masin on võimalik käivitada ka distantsilt. Kui masin on lõpetanud, tuleb selle kohta teavitus.

Nutikas sidumine, parem hoolitsus

LG ThinQ ja traadita interneti abil saab LG kuivati sellega ühendatud pesumasinast infot, et valida automaatselt õige kuivatustsükkel, mis arvestab kuivatisse minevate tekstiilide koostisega.

Milliste mudelite vahel on võimalik valida?

Kuivatil on mitmeid ilmselgeid eeliseid. Kes on oma riiete hoolduse osas nõudlikud ja kellel kodus vähekenegi ruumi, et osta eraldiseisev kuivati – sel pole põhjust karta, et seda ostu kahetsema peaks. Et leida sobiv mudel, mis hoiab kokku väärtuslikku aega ja sobitub sinu vajadustega, vaata erinevaid võimalusi siin.

Jaga
Kommentaarid