Vaata üle ka maasikapeenrad. Istuta mulda tagasi talvekergitatud maasikataimed, kuid ära veel kiirusta vanade lehtede koristamisega. Need kaitsevad hiliste öökülmade eest. Anna kõigile esimene kloorivaba kevadväetis. Kui siiski soovid varast maasikasaaki, puhasta peenar vanadest lehtedest, võsunditest ja umbrohust ning kata peenar kattelooriga. Õitsemise ajal eemalda loor vaid päevasel ajal, kuid öösel jäta veel hiliste öökülmade kaitseks.

Väeta ka viljapuid. Arvesta, et viljapuudele antakse väetis puu võra välimisele piirile. Seal asuvad aktiivsed juureosad.

Tee ära kevadine taimekaitse ehk pritsimine. Viljapuid pritsi vahetult enne õitsemist ja kohe peale kroonlehtede langemist. Parim on selleks tuulevaikne pilves ilm. Järgi täpselt pakendil olevat juhist.

Alusta viljapuude, marjapõõsaste ja hekitaimede istutamisega. Paljasjuursete istikute istutamine lõpeta enne pungade puhkemist. Viljapuud istuta samale sügavusele, kui nad enne kasvasid, sõstrapõõsad 5-10 cm sügavamale. Kasta kindlasti.

Vaata üle ja vähenda talvekatteid vastavalt ilmade soojenemisele. Ära sellega kiirusta, kuid ära jäta ka taimi hauduma. Lõplikult võid nad eemaldada kui maapind on sulanud. Tee seda pilvise ja tuulevaikse ilmaga.

Hoolda muru, kui pinnas on juba piisavalt tahenenud. Kui maa on veel vettinud ja märg jäta see töö maikuusse. Ära märga muru talla. See teeb pinnase tihkeks ja murutaimed võivad hukkuda õhupuudusel. Juhi ära liigne ja seisev vesi.

Puhasta lillepeenrad eelmise aasta vartest, kobesta pinnast ja anna peenrasse kompostmulda.

Külva otse kasvuhoonesse redist, aedsalatit, aedtilli, spinatit. Leota tilli seemneid enne külvi üks ööpäev. Nii idanevad nad kiiremini.

Ettekasvatamiseks külva külvikasti või kassetti kuu alul levkoi, lõvilõua, keskpäevalille seemned. Paari nädala pärast parkjuure, kressi, lillherne seemned.