Kui enamasti üritatakse elutoa renoveerimisel anda ruumile uus ilme, siis selles konkursile saabunud elutoas on püütud hoopis elustada 60 aasta tagune miljöö ning kujundada tuba täpselt selliseks, nagu see kunagi ammu oli. Konkursile pildid saatnud Maris meenutab, et tema isa ehitatud maja valmis 1961. aastal ning kogu tema lapsepõlv möödus selles majas. Täiskasvanuna sai vahepeal elatud ka korteris, kuid lõpuks sai jälle tagasi lapsepõlvekoju tuldud. Peale vanemate lahkumist hakati kunagist miljööd mälestuste põhjal taastama. Õnneks oli suurem osa sisustusest alles hoitud kõrvalhoonetes ning seda sai aastakümneid hiljem uuesti kasutada. Vaid üksikud esemed nagu näiteks antiikkapid on pärit antiigilaost. Maja algupärane pehmemööbel sai uue kanga, hästi säilinud kardinad ja ema tehtud linikud võeti kohe kasutusse. Kõik väiksemad detailid nagu vaasid ja nipsasjad on pärit emalt ja vanavanematelt.

Vaata ka teisi konkursile laekunud elutubasid:

Kuidas konkursil osaleda?

  • Saada konkursile 3-7 pilti oma elutoast aadressile moodnekodu@delfi.ee. Kindlasti kirjelda ka mõne lausega, mida oled oma elutoa kujundamisel silmas pidanud ja mida selle ruumi juures kõige rohkem hindad. Ära unusta piltidele ja kirjeldusele lisada oma kontaktandmeid.
  • Fotosid saab saata kuni 15. märtsini 2021. Pilte võid saata ka juba varem, sest konkursile kvalifitseeruvaid elutube avaldame moodnekodu.ee veebis enne rahvahääletust.
  • 19.-27. märtsil toimub moodnekodu.ee veebis rahvahääletus, kus lugejad saavad oma lemmiku elutoa poolt hääletada. Kolme enim hääli saanud elutoa seast teeb valiku zürii.
  • Võitja kuulutame välja 31. märtsil 2021.
  • NB! Pildistatav elutuba peab olema puhas ja korralik ning fotode suurus vähemalt 1MB. Toimetus jätab endale õiguse ebasobivaid ja madala kvaliteediga pilte mitte avaldada. Toimetusel on õigus pilte konkursiga seotud lugude juures kasutada nii Moodne Kodu paberväljaandes kui ka veebis.


Auhinnaks on puhta retrodisainiga diivanvoodi Art, mis eristub teistest just oma kõrgete jalgade poolest. Kergesti lahtikäiv mehhanism, suured pehmed seljapadjad ning mugav istumine tagavad lihtsa kasutusmugavuse. Istmeosa all on väike pesukast, kuhu saab ilsti mahutada näiteks voodipesu. Auhinna väärtus on 1000 eurot ja meelepärase kanga saab auhinna võitja ise valida!

Auhinna on välja pannud Rave Mööbel — alates 1992. aastast pehmet mööblit, voodeid ja madratseid tootev Eesti ettevõte. Läänemaa looduskaunites kohtades tootev väikeettevõte valmistab praktiliselt käsitööna üle mitme tuhande diivani, tugitooli, diivanvoodi, nurgadiivani ning voodi ja madratsi kuus. Rave Mööbel väärtustab oma toodete puhul ajatut disaini ja kõrget kvaliteeti, mis tagavad mööbli nauditavuse paljudeks aastateks.

Mõnusat elutoa jäädvustamist!
Jaga
Kommentaarid