Kui esialgsed kalkulatsioonid tehtud ja tundub, et rahakott eramu püstipaneku välja veab, siis pole muud, kui liikuda oma kodu ehitamise järgmisse etappi. Seada sammud arhitekti juurde, kes soovid ära kuulab ja n-ö maja valmis joonistab, või kataloogimajade müüja juurde. Hirmu, et viimase puhul vaid stamplahendustega leppida tuleb, pole tunda vaja. Vähemasti siis, kui valida majamaterjaliks poorbetoon, mis annab hulga võimalusi juba valmis projekti oma soovide järgi sättida.

Et soovid planeerimisfaasis ja nädal enne ehituse algust muutuvad, selles pole midagi hirmsat. Hirmus on, kui neist ei räägita just siis, vaid kogu ülejäänud elu ja igas peolauas. Niisiis ihaldusväärse maja saab vaid see, kes julgelt projekteerimisel kaasa mõtleb ja end summagi tagasi ei hoia – seda soovitavad teha saates nii arhitekt kui ka majaehitaja.

Saates saab selgemaks, mis mõjutab ehitusmaksumust ning kuidas aitab kvaliteetne ja täpses mõõdus majamaterjal hoida kontrolli all nii ehitus- kui ka hilisemaid ekspluatatsioonikulusid. Ja kui sa veel ei tea, mis on fassaadi puhul oluline majja kolivale eestlasele või soomlasele,
siis juttu oli sellestki.

Bauroci podcast’i stuudios olid vestlusringis 30 aastat ehitusteemadega kokku puutunud Bauroci müügijuht Kalle Paurson, Jämerä kivimajade ehitusjuht Herki Kerde ja aastaid eramaju projekteerinud arhitekt Alar Tarto. Et meeste jutt liialt inseneeriasse ei kalduks ja oleks arusaadav ka neile, kes pole kunagi kellut käes hoidnud, selle eest seisis hea saatejuht Priit Valge.

Kuula ja tee samm oma uue maja poole!

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid