Das Hausi Süda tänaval paikneva kolmetoalise korteri asukateks sai abielupaar, kes väärtustab looduses viibimist ja elamist, kuid samal ajal vajasid nad oma tempoka elustiili tõttu mõnusat pelgupaika otse linna südames. Rahulikematel perioodidel elavad nad linnast väljas looduse keskel, kuid kui karjäär vajab veidi rohkem tähelepanu, veedavad nad aega oma värskelt valminud linnakodus.

 Abielupaari sooviks oli luua interjöör, mis oleks elegantne, avar ja rahulik, kuid millest leiaks ka grammike mängulisust.

Juba esikusse sisenedes võib mõista, et tegemist on koduga, kus igal asjal on oma koht. Läbimõeldud erimööbel kasutab otstarbekalt ära iga kuupsentimeetri. Maheldalt beežide kapiuste tagant leiab ohtralt eri suurustes sahtleid ja riiuleid, et igal riideese, karbike või kingapaar saaks endale oma koha. Et iga eseme otsinguid veelgi sujuvamaks muuta, valgustavad kõikide kappide sisemust hajutitega integreeritud LED-ribad.


Kliendi esialgne soov oli luua minimalistlik ja elegantne interjöör, mistõttu sai värvipaleti põhitonaalsuseks valitud valged ja heledad beežid. Üha enam projekti ja tellija iseloomu end sisse töötades, selgus nende soov ka millegi hubasema ja mängulisema järgi. Seetõttu täiendati interjööri natuke põnevamate valikutega nagu terratso-mustriga loodustoonides vaip, mis haakus hästi nii elutoa aktsentseina kui aknast avaneva sügise punasekirjude toonidega. Ka kontoritoas sai välja vahetatud heleda kangaga kontoritool tumerohelise sametkanga vastu, et tekiks harmoonia rohekas-halli aktsentseinaga, mis kontseptsiooni täienedes jäi valge tapeediga katmata.

Multifunktsionaalne kontoriruum pakub võimaluse ka külalistele ööbimiseks — seda nii lahtikäiva diivani kui mitme otstarbega vitriin-garderoobkapi osas. Kõrge kodukontori garderoobkapp mahutab ära kõik, mis vähegi mõttesse tuleb. Kõrgetesse laealustesse kappidesse mahuvad mugavalt matkatarbed, samas kui madalamalt asuvate kapiuste valgustatud riidepuudele on mugav riputada kas enda vähem kasutust leidvaid esemeid või ööbivate külaliste riideid. Kuna tegemist on kodukontori kapiga, leiab kapi keskosast ka valgustatud vitriini, kus saab eksponeerida kõiki karjäärialaseid saavutusi ning toredaid raamatuid. Konfiguratsioonist ei puudu ka lihtsasti ligipääsetavad sahtlid, kuhu on hea silma eest ära peita paberid ja dokumendid.



Elutuba koosneb mitmest eri funktsiooniga tsoonist — puhkamiseks mõeldud alast leiab lisaks sulepatjadega diivanile ka mängulise terratso-mustriga vaiba, mis loob põneva dialoogi aknast avaneva terrassivaatega.

Külaliste vastuvõtuks loodud sööginurgas püüab pilku ovaalne Domitalia “Oslo” laud, mis pakub istumisvõimalust kuni kaheksale inimesele.

Elutoa ja sööginurga vahele sai tellitud köögimööbliga sama kõrge tammepuidust valgeks värvitud vahesein, et luua sööginurgas natukene privaatsem olemine ning et tekiks parem tsoonide jaotus.


Kuna köögi pindala on väike ning tarbeesemeid on võrdlemisi palju, sai paigutatud vannitoa ja magamistoa ukse vahelisse elutoa tsooni Praddy konsoolkapike, mille sisse on mugav peita ajakirju, vaase ja muid pisemaid asju, ning mille peal on hea eksponeerida raamitud perepilte ja reisidelt toodud nipsasjakesi.


Kööbimööbel sai loodud põhimõttel, et saaks mugavalt tellitud toitu üles soojendada, kuid et oleks mõnus ka ise kokata. Seetõttu leiab köögitehnika seast funktsionaalse ja ilusa välimusega Boschi kodutehnika, mida täiustavad Decolandi kolmetsooniline pliidiplaat ning Temptechi 19 pudelit mahutava kahetsooniline veinikülmik. Et külaliste vastuvõtt ja kostitamine oleks eriti sujuv, on lisaks saares asuvale veinikülmikule ka saare kohale eritööna tellitud mõlemalt poolt ligipääsetav valgustatud pokaalikapp. See võimaldab mugavalt haarata pokaale nii söögilauda kattes, kuid ka neid hiljem köögis asuvast nõudepesumasinast tagasi kappi asetada.

Erimööblil on oluline roll ka köögi kõrval asuvas magamistoas. Seal täidab ta lisaks valgustatud riidekapi funktsioonile ka ruumi valgustaja rolli. Garderoobkapist, millest võib leida nii juveelisahtleid kui tammepuidust loodud pükstehoidjaid, kasvab välja kõrvalseina kaunistav voodipeats. Selle dimmerdatav LED-valgustus on ideaalne võimalus luua mahe valgustus nii õhtuseks raamatulugemise ajaks kui veidi sumedam taustavalgus öiseks telekavaatamiseks.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil: