1. Sooda

Sooda on efektiivne vahend, millega vuugivahedest tõrksad šampooni- ja palsamijäägid kätte saada. Raputa niiskele švammile pisut soodat ja vormi see pastataoliseks massiks, seejärel töötle sellega määrdunud pinda ning loputa rohke veega.

2. Äädikas

Äädikas on üks efektiivsemaid koduseid puhastusvahendeid, mis suudab imesid korda saata nii köögis, vannitoas kui ka külmkapis ja akendel. Lisaks tapab äädikas bakterid ja hallitusseened. Lihtsaim lahendus on äädikast ja veest tühja spreipudelisse lahus teha (50% vett, 50% äädikat) ja piserdada seda otse plekkidele. Lase lahusel mõned minutid mõjuda, enne kui lapiga pinna puhtaks tõmbad.

Kui tegu on eriti tülikate plekkidega, mis mitte kuidagi ära ei taha tulla (näiteks tooniv palsam heledal vuugil), sega äädikalahus ja sooda omavahel kokku ja jäta mõneks minutiks toimima. Seejärel hõõru nõudepesušvammi karedama poolega ja loputa. Samuti on äädika abil hea eemaldada kuivanud veepritsmeid ja katlakivi, mis happes edukalt lahustub.

3. Sidrun

Happelisuse poolest on sidrunil äädikale sarnane toime, kuid sidrunit ei pea veega lahjendama. Kasuta sidrunimahla puhtal kujul või sega soodaga.

4. Sool

Antibakteriaalse toimega sool sobib kasutamiseks eriti hästi just plaaditud põrandatel. Hõõru sool vähese veega plaadivahedesse, harja ja jäta ööseks seisma. Hommikul harja vuugivahed uuesti väikese koguse veega üle ning mustus, seened ja bakterid on kadunud kui võluväel!