Ma siiski ei saa üldse kurta. Kuigi ma tulin vahetult pärast karantiini lõppu ise töölt ära ja olin terve suve kodune ja paljud meie plaanid lendasid uppi, siis ma näen pigem siiski positiivseid muutusi. Me veetsime oluliselt rohkem aega perega koos olles tänu karantiinile, mina õppisin võtma iseendale aega – lugedes, matkates ja kodu sättides.

Ma armastan kodusolemist palju rohkem kui rahvarikkaid üritusi või töölkäimist. Ma olin alati unistanud, et saaksin tööd teha kodukontoris ja ise valida oma tööaega. Selle tõttu valisin ma ka oma eriala – digiturunduse, et saaksin teha oma tööd põhimõtteliselt asukohavabalt. Ainuke asi, millest ma puudust tunnen, on reisimine. Me reisisime ka varem pigem harva, aga nüüd juba on tunne, et tahaks kuskile seiklema minna, seega väga loodan, et uuel aastal selles osas miskit muutub. Aga nüüd, tehtud töödest, mida aasta peale jagus omajagu!

Sahvrikapi ehitamine

Esimene koduprojekt, mille 2020. aastal ette võtsime oli köögis oleva vana ukseava kinni ehitamine. Kuna see ukseava oli nii sügav, siis selle asemel, et see päris kinni panna, tegime sellest kuivainete ja konservide kapi. Natuke oli selle ehitamise ajastus naljakas ka – vaid veidi aega peale selle valmimist oli riik eriolukorras ja inimesed karantiinis ning toidupoes hakkasime käima nii vähe kui võimalik. See lisakapp aitas varutud toiduaineid paremini säilitada ja organiseerida. Lisaks on ta minu meelest nii ilus! Eriti see uks, mille Raredoors meile tegi! Sahvrikapi ehitamisest saad lugeda lähemalt ühest varasemast blogipostitusest.

Vannitoa ehitamine

Teise korruse WC ja pesuruum ehk vannituba oli meil täielikult välja ehitamata – seal olid vaid kipsseinad jaanuari alguses. Otsustasime, et sel aastal peab see tehtud saama ja jaanuaris hakkasimegi otsast pihta – hüdroisolatsiooniga. Samal ajal arutasin meie superhea plaatijaga, et kas ja millal tal aega oleks tulla ja valisime seinaplaate. Siis aga tuli eriolukord ja otsustasime, et seekord teeme KÕIK ise – nii plaatimise, torutööd kui ka elektritööd. Vaikselt tööpäevade õhtuti ja nädalavahetustel nokitsesime vannitoa kallal ja aprillis sai ta valmis. Vannitoa ehitamisest võid lähemalt lugeda SIIT.

Muutused magamistoas

Kuigi ma lootsin, et jõuame sel aastal endale ka voodi ehitada, siis selleni me ei jõudnudki. Siiski vahetasin ma välja meie liiga väikse telekaaluse, mis sinna tuppa minu meelest üldse ei sobinud ja mis oli tegelikult me esimesest oma kodust kaasa tulnud mööbliese – ainuke, mis me siia majja kaasa võtsime. See oli minu enda väike taaskasutusprojekt – Facebook Marketplace-st ostetud 25eurone riiul sai uue kuue.

Enne:

Pärast:

Selle riiuli ümbertegemisest kirjutasin lähemalt SIIN.

Magamistuppa ostsin ka vaiba ja tõstsin natuke asju ringi. Mu meigilaud asus enne teises seinas, aga tõstsin selle katuseakna alla, et rohkem loomulikku valgust oleks.

Äkki 2021. aastal tuleb siia madratsi asemele ka voodi...

Muudatused meie esikus

Esik oli küll igatpidi valmis ja viimistletud, aga ma tundsin puudust kohast, kuhu tuppa tulles poetada käest võtmed ja telefon ja üldse tundus esik kuidagi kõle ja ebahuvitav.

Enne oli esik selline tühi ja valge:

Esiku hubasemaks muutmine sai alguse tegelikult sellest, et ma ei olnud leidnud õigeid korve laealusele riiulile, kuhu hooajavälised jalanõud ära panna. Siis aga leidsin Bauhausist ideaalse asja, mis siia sobis ja edasi tulid juba muud detailid ka. Väiksed detailid, aga tulemus on kordades hubasem:

Esiku korrastamisest ja kujundamisest kirjutasin lähemalt SIIN.

Terrassi ehitamine

Kevadel olime ära otsustanud ka, et sel suvel ehitame endale terrassi ja katusealuse, et saaks ka vihmaga õues olla. Võib öelda, et kevadest sügiseni me veedame suurema osa vabast ajast õues ja pea kõik söögikorrad on õues. Seni oli vihm seda osaliselt takistanud, aga enam mitte.

Kevadel oli vaade selline:

Blogipostitust ma terrassi ehitamisest ei kirjutanud, esiteks sellepärast, et me ei suutnud välja mõelda mööblit terrassile. Mitmeid variante oli õhus – kas teha nurgaga diivan patjadega ja madal laud või teha tavaline söögilaud ja osta toolid. Mõlemad ära ei mahuks, aga niisama me peaaegu kunagi ei istu seal, seega söögilaud oleks mõttekam valik olnud. Päevitamise alale tuleks lamamistoolid ja seal saaks siis ka niisama lesida.

Lisaks vilistasime me enamikule terrassi ehitamise soovitustele – ei kaevanud vundamenti, ei kasutanud spetsiaalseid terrassilaudu vaid tavalisi laiu prusse jne. Ma ei teagi, kas ma tahan sellest kirjutada selles mõttes, et mingid spetsialistid tuleks ütlema, et me kõik valesti teinud oleme ja küsivad, et miks te meetrist vundamenti neile paarile lauale ei kaevanud ja võibolla ei peaks siin kõigile eeskuju andma siis jne.. Kui uuel suvel terrass korras ja loodis on ja mingeid vigu ei paista olevat, siis panen ehk postituse ka üles – ehk et siis on nö testitud ja toimiv terrassiehituse lugu… Või tuleb postitus teemal, kuidas terrassi ehitada ei tohiks...

Terrassi mööbli osas kaldun selle poole, et teeme ühe suure söögilaua, mis talveperioodil on toas ja suvel õues ja toolid ostame sellised, mis sobivad nii tuppa kui õue. Siis saaks ju kohe kaks kärbest ühe hoobiga?

Ja kui ikka tunneme puudust mingist diivanimoodi asjast terrassil, siis saab laua tuppa jättagi ja see diivan sinna ikkagi ehitada.

Elutuba

Märtsis oli mul sünnipäev ja eriolukorra tõttu mingit suurt tähistamist ei olnud. Kingiks saadud raha eest aga ostsin koertele korralikud pesad, mida nimetaksin selle aasta parimaks ostuks:

Pesad tellisin Handymasterist ja need maksid alla 50€ /tk. Samasuguseid olin pikalt Horteses vaadanud ja mõelnud osta aga seal maksid need umbes 200€ /tk… Mis kõige parem – ma sain ise toonid valida ja valisin sellised, mis meie koju ideaalselt sobivad. Nii rahul olen!

Suurim muutus aga toimuski mu meelest elutoas. Aasta lõpus võtsime ette elutuppa telekaaluse ja raamaturiiuli ehitamise. Me olime siiani elanud nii, et telekas oli põrandal ja raamatud olid osaliselt põrandal ja kogu see nurk nägi nii jube välja, isegi kui ma selle “ära koristasin”, st isegi kui ma asjad lihtsalt viisakamalt üksteise otsa tõstsin.. Mind ennast ajab hirmsasti stressi see kui mul pole asjadele õiget kohta ja kui nad ei ole korrapäraselt ja iga asi omal kohal.

Tulemus oli selline:

Elutoa mööbli ehitamisest tegin postituse SIIN.

  • Kui soovid meie tegemistega kursis olla, siis jälgi ka meie facebooki lehte: Minu kodu ja instagrami kontot, kuhu postitan peaaegu iga päev: @minukodu.