1. Vaheta välja kodutekstiilid
Hallid ja igavad ruumid saab elule puhuda rõõmsate ja kirjude kangastega. Kõledasse ruumi saab kodusoojust tuua aga naturaalsete linaste ja pitsiliste laudlinadega. Kui aga ruumis on just vastupidi — kõike liiga palju ning tahad interjööri tasakaalu tuua, siis vali mahedad ja neutraalsed kodutekstiilid.

2. Värvi mööblit

Kui sulle tundub juba pikemat aega, et vana ja kogukas riidekapp torkab oma tumedas rüüs liialt silma või mõni vana tool on oma veetluse kaotanud, siis võta ette pisike värvimistöö ja anna mööblile uus ilme. Hele mööbel toob tuppa värskust ja valgust, värviline muudab ruumi rõõmsaks ja omapäraseks.

3. Tekita sisustusaksessuaaride abil kooskõla

Kui sulle tundub, et ükski asi omavahel ei haaku ja iga sisustusaksessuaar on justkui omast ooperist, siis püüa mõne esemega luua ruumi osade vahele kooskõla. Kui suudad värvide või vormide abil ära siduda paar mööblieset ja valgusti, on kodu juba tunduvalt harmoonilisem. Kui sul laes juba ripub kollane lamp, siis mõnikord piisabki kollase vaagna või vaasikese soetamisest, või sama tooni diivanipatjadest, et tulemus mõjuks terviklikuna.

4. Vaheta vaip uue vastu

Kui soovid ruumi üldmuljet muuta, ei ole selleks lihtsamat viisi, kui vahetada välja mõni suurem ja silmapaistev detail. Üheks selliseks detailiks on kindlasti vaip.

5. Meisterda ise midagi erilist

Miski muu ei lisa ruumile niivõrd palju omapära ja karakterit, kui oma kätega meisterdatud ja hästi õnnestunud ese — olgu selleks siis mõni vahva riiul või kaunis voodipeats, mida poest ei leia. Võta nädalavahetusel kodu jaoks pisut aega, meisterda midagi ja tulemus on kindlasti vaeva väärt!