ARK Shelter, hind alates 53 000 eurost

27 ruutmeetri suuruse pinnaga pisike maja sobitub oma neutraalse arhitektuuriga peaaegu kõikjale. Selleks, et majas kõik korralikult toimiks, on tarvis vaid vihmavett ja tuuleenergiat. Loomuliku valguse tagavad maast laeni aknad.

Foto: ark-shelter.com

Maja vineerist siseviimistlus jätab ruumika mulje ning kogu eluks vajalik mööbel tuleb majaostuga kaasa. Maja transporditakse kohale tervikuna ning tellida saab seda Euroopa piires kõikjale.

Foto: ark-shelter.com

Jyubako, hind alates 28 000 eurost

See mobiilne pisike kodu on kujundatud ühe maailma edukaima arhitekti, Kengo Kuma, poolt. Kuma kujundatud kodu saab peagi väga mõistliku hinna eest soetad ning selle lõplik ruutmeetrite arv on kohandatav vastavalt tellija soovile ja rahakotile. Tegu on väga minimalistliku majaga — puitpaneelist välisfassaad, välja poole avanevad aknakatted ja tagasihoidlik interjöör. Hetkel pole võimalik veel majakest endale soetada, kuid juba järgmisel aastal jõuavad need müüki ja siis transporditakse need soovija õuele tervikuna.

Muji Hut, hind alates 24 000 eurost

See pisike 9 ruutmeetril paiknev kodu on väljast kaetud musta seedripuuga. Majake on kujundatud nii, et see sobiks peaaegu igale maastikule. Sees on kasutatud vineeri, kusjuures majakese uksed on klaasist. Tegu on küll väga pisikese, kuid samas hubase majaga.

Fotod: muji.com

Igluhut, hind alates 19 900 eurost

Eestlaste au ja uhkus Iglucraft on peamiselt tuntud oma põneva vormiga saunade poolest, mille tegi maailmakuulsaks David Beckham. Kes veel ei tea, siis saunamajade kõrval toodab Iglucraft ka Igluhuti nime kandvaid funktsionaalseid ja stiilselt põhjamaiseid minimaju, mis sobivad nii suvekoduks, aiamajaks kui ka kontoriruumiks. Omanäolistest iglumajadest on kerkinud maailma eri paigus lausa mitmeid (puhke)külasid.

Fotod: iglucraft.com


DublDom 26, hind alates 22 200 eurost

Valgvenes valmistatud puidust siseviimistluse ja viilkatusega DublDom 26 sobib neile, kes tahavad enda pisikesse kodusse natukene maamaja hõngu. Majake sobib nii puhkusteks kui ka püsivaks koduks. Elamises on ruutmeetreid 26 ja maja pannakse püsti vaid kolme päevaga!

Fotod: dubldom.by

APH80, hind alates 42 000 eurost

Minimalistliku ilmega majake sobib ilmestama nii maalilist loodusmaastikku kui ka linnaaia hoovi. Puitbetoonist paneelidega välisfassaad mõjub oma lihtsuses puhtalt ja stiilselt. 27 ruutmeetrise maja kolme tuppa mahub ideaalselt elama kaks inimest ning elamu sobib suurepäraselt ka koduks. Hispaanias toodetud maja transpoditakse kohale tervikuna ja tellimusi võetakse vastu üle kogu maailma.

Fotod: abaton.es