Marmor

Marmor on areenil olnud juba mõned aastad, kuid see on ainult hea uudis ja annab tunnistust sellest, et mitte kõik sisustustrendid ei aegu paari kuu või aastaga. Kui soovid trendikat kööki, tasub seega mõelda marmorist detailidele. Eriti šiki tulemuse saab, kui kasutada marmorit suurtel pindadel, näiteks köögi tagaseintel ja terve köögisaare ulatuses.

Puit

Puit on omamoodi ajatu klassika, kuid eelnevad aastad soosisid köögis rohkem matte kunstmaterjale, komposiitmaterjale ja kivi. Sisekujundajate sõnul kasvab aga üha enam huvi puidumustriiste köökide vastu. Naturaalse tamme kõrval koguvad populaarsust ka tumedamad pähklipuust pinnad, mis mõjuvad sügavamalt ja nüansirikkamalt ning toovad ruumi naturaalset soojust. Silmas ei peeta mitte ainult puidust töötasapindu — rõhk on eelkõige köögi taseintel ja köögimööblil. Eriti põneva tulemuse annab puidu kombineerimine kiviga.

Must värv

Musta värvi köök tuli areenile juba paar aastat tagasi, kuid on muutumas ka masside seas nüüd aina populaarsemaks. Musta värvi seinad, köögikapid ja tööpinnad on järgmisel aastal väga populaarsed. Musta saab sobitada näiteks tumeda puiduga. Selline kooslus loob koju mõnusa ja kutsuva õhkkonna.

Värvid

Uuel aastal võib ära unustada kõik reeglid, mis seonduvad värvide omavahelise kokkusobitamisega. Seda vähemalt köögis. See on üks ruum kodus, kuhu on võimalik väga lihtsasti palju erinevaid värve sisse tuua. Alates tehnikast kuni seinte ja laeni välja. Siiski tasub enne natukene mõelda — millised elemendid peavad köögis pikaajalisemalt olema, milliseid on lihtne hiljem välja vahetada (nt kodutekstiilid)? Kõige mõistlikum on erinevaid värve katsetada seintel, sest nende ülevärvimine on üks kõige lihtsamaid ja soodsamaid variante köögi välimuse muutmiseks.

Sisekujundajad usuvad, et inimeste valik värvide osas sõltub suuresti hetk trendidest. Kööki valitud värvid võiksid seal aga olla vähemalt viis aastat. See tähendab, et hetketrendidest tasub värve valides natukene kaugemale mõelda. Sisekujundajate sõnul on ka köögimööbli käsitsi ülevärvimine üha populaarsemaks muutumas. Nii on võimalik raha kokku hoida ja vana köögimööbel uuele elule äratada — kokkuvõttes on ka loodust säästev mõtlemine iga aastaga üha trendikam.

Topelt köögisaared

Juba sellel aastal on köögisaarte populaarsus koduomanike seas kõvasti tõusnud. Võib isegi öelda, et avatud planeeringuga kodudes on tegemist ühe asendamatu detailiga. Koduomanikud, kelle jaoks ruumipuudus probleemiks pole, on hakanud enda kodudesse ehitama lausa topelt köögisaari.

Käepidemeteta kapiuksed

Kaasaegsed lahendused toetavad mugavust ja praktilisust. Esteetika lähtub funktsioonist ja disain lihtsusest. Suurem osa inimestest on kapinuppidest loobumas ja eelistavad ilma käepidemeteta kappe, mille uksed avanevad ühe vajutusega. Teine võimalus on valida sellised kapid, kus käepidemed on kavalalt ukse sisse ehitatud.

Sahver

Mitte alati ei vaata sisustustrendid tulevikku ja ei lähtu tehnoloogilistest uuendustest. Vana ja unustatud sahver on taas au sees ja seda eriti suurtes pereköökides, kus on tark asju pikemaks ajaks ette varuda. Sahvri ülesannet saab köögis suurepäraselt täita ka suur kapp. Sahvri põhimõte on lihtne — hoida kõik toiduained ühes kohas. See tähendab, et köögis pole vaja toiduainete jaoks enam mimeid erinevaid kappe, kus kõik segamini on. Nutikamad planeerivad köögi juurde juba eos pisikese sahvriruumi, kuhu kütet ei ole vajagi — pisut jahedamasse ruumi on hea panna hoiule erinevaid hoidiseid või tõsta sinna suur supipott, mis külmikusse ära ei mahu.

Kuldsed segistid

Oleme jõudnud aega, kus kraane ja valamuid saab valida peaaegu ükskõik mis toonis. Koduomanikud ja sisekujundajad panevad aina rohkem rõhku pisikestele detailidele. Sisekujundajate sõnul on valamute ja segistite välimus väga oluliseks muutunud. Lisaks funktsionaalsusele tahetakse näha ka rohkem silmailu ja kuldsed detailid on endiselt vägagi moes!

Ajahambast puretud sisekujundus

Vastukaaluks ultramoodsatele ja ümbertehnoloogilistele köökidele on moes ka hoopis taaskasutusest ja ajaloolistest stiilidest inspireeritud boheemlaslikud köögid. Paljud lihtsalt soovivad köögi juures tajuda kodust, hubast ja heas mõttes ajahambast puretud hõngu. Et elame väga kiirel ja digitaalsel ajal võiks ju köök olla pisut nostalgiline ja romantiline koht, kus aeg justkui peatub? Sellise kujunduse juures on väga tavalised ka avatud riiulid, kus peal näidatakse vanu serviise, vaase ja muid nipsasjakesi.

Avatud või suletud planeering?

Avatud planeering pole tuleval aastal enam nii trendikas, kui ta siiani on olnud. Siiski leiavad inimesed kuldse kesktee kahe erineva planeeringu vahel. Selleks, et avatud planeeringuga kodudes erinevaid ruume piiritelda, hakatakse kasutama ajutisi vaheseinu, suuri klaasist paarisuksi, mööblit ja taimi. Nii luuakse kindlad alad puhkamise, söömise ja vaba-aja veetmise jaoks.

Allikas: homesandgardens.com