Võimalus kodu enda soovide järgi luua oli ajendiks, miks just see korter koduks valiti. Ehitusjärgus olev maja sobis seetõttu, et üsna maja ehitamise algjärgus sai ehitajaga läbi rääkida planeeringu muudatuse jms. Ehitajaga käis tihe koostöö — Carolyna koos uue kodu omanikega esitasid talle soovid ja ehitaja tegi projektis muudatused. Kõik toimis väga sujuvalt. Aasta alguses sai korter valmis, kohe alustati mööbli paigaldusega ja juba jaanuari lõpus kolis pererahvas sisse.

Sama määrav oli vaade: Kadriorg ja meri on peopesal. Linnaplaneeringu järgi ei ole lubatud selle kortermaja ette rajada kõrgemaid hooneid, tänu sellele jääb vaade elamist kaunistama pikkadeks aastateks. Rõdu annab võimaluse soojal ajal merevaatega „toas” hommikukohvi nautida.

Võtmesõna on koostöö


Pererahvas on väga disainiteadlik ja käis tihe koostöö, nii saigi korter omanike nägu. Sellises loomise protsessis on tähtis koht mõtete avaldamisel: mida rohkem end avad, seda paremini sisekujundaja idee ära tabab. Noored olid avatud meelega ja võtsid uusi ideid kuulda — riskantsemadki ettepanekud läksid meelsasti töösse, sest sooviks oli saada midagi omanäolist. Terviklahenduse loomisel oli sisekujundajale toodete valikul ja projektijuhtimises abiks OCCO meeskond.

Väiksemast avaramaks


114-ruutmeetrine korter oli algselt neljatoaline, kuid arvestades ideed ja pererahva soove, tehti planeeringus üsna põhjalikud muudatused ning uus planeering mahutab kolm tuba. Ära kasutati igat ruutmeetrit ja avarust sai veelgi juurde. Elutoa ala sai tehtud tunduvalt suuremaks, et saaks ära mahutada köögi koos saarega ja kaheksakohalise söögilaua. Külalised on siin vägagi teretulnud!

Seinte nihutamisega muutusid ka väiksema magamistoa piirid. Nii tekkis mugav, õdus ja ilus walk-in-garderoob. Vannitoas tehti mõned muudatused sanitaartehnika paigutuses — see andis ruumile rohkem avarust. Elamises on ka külalistetuba-kontor.

Stiili ja väljapeetust


Luksuslikult maskuliinses ja väljapeetud disainilahenduses domineerib tume värvipalett, seda pehmendavad beežikad-pruunikad toonid. Tumeda ja õdusama iseloomuga sisekujundusse on pikitud mõnusas koguses põnevaid ning julgeid lahendusi ja aksessuaare — tulemuseks luksusliku puudutusega kodu. Pähkli tooni prantsuse kalasabaparkett annab korterile sooja ja klassikaliselt stiilse ning väljapeetud üldmulje. Märgruumidesse valiti kõrgläikega mustad ja suured plaadid.

Sisekujundaja lemmikuks on selles kodus Itaalia brändi Sangiacomo garderoob. Ruumi on valitud valgustusega klaasist riiulid, täispikkuses peegel ja pehme Ferreira de Sá vaip.

Pilku püüab kahtlemata ka suursugune brändi SCIC köök. See on vapustav! Moodsad materjalid, mattklaasist vitriinkapp, mis teeb suurt comeback’i. Valgustus seal sees muudab lahenduse huvitavaks ja annab tumedale köögile palju juurde. Nagu kirss tordil.

Vitriinkapil on kasutatud mattklaasiga viimistletud uksi, mis on sõrmejäljekindlad ja väga vastupidavast materjalist. Töötasapind koos valamuga on valmistatud vastupidavast kvartsist. Maskuliinset musta spooniga kaetud söögilauda pehmendavad Calligarise sametiga tepitud söögilauatoolid. Köök loob vau-efekti tervele toale ja on selle kodu staar. Muidugi jagub selles kodus igasse tuppa midagi erilist, mis teeb atmosfääri meeldivaks ja mõnusaks.

Põrandatel on Portugali brändi Ferreira de Sá käsitööna valmistatud Botanical Silk vaibad, mis on väga pehmed, siidise tekstuuriga ja vastupidavad. Valgustiprojekt oli üsna põhjalik ja otsus kasutada dimmerdavaid valgusteid on end igati õigustanud. Nii saab valgusteid vajaduse järgi reguleerida ja sisse-välja lülitada. Meeleolu loovad nimekad Vistosi, Tom Dixoni ja Slampi disainvalgustid.

Kunst loob sisekujunduses erilise aura, kui teos on sobivas mõõdus, kujus, värvis ja vormis. Siin on see hästi õnnestunud. Maal seinal on just selle kodu jaoks loodud. Leekpea nime taga peitub kunstnik, kes tabab imeliselt ära iga interjööri olemuse ja nii sündis siiagi kodu iseloomustav teos.

Carolyna mõtestab enda jaoks eelseisvad projektid lahti üsna kohe, kui kohtumine kliendiga on toimunud ja plaanilahendus nähtud. Kohapeale minek annab väga palju inspiratsiooni, tekib ruumitaju ja saab pildi ette. Kontseptsioon sünnibki kohe alguses, sealt edasi saab juba täiendada ja korrigeerida. Sisekujundaja sõnul oli siinsete omanike esimeseks sooviks must köök. Sealt sai alguse kõik muu. Tegu on stiilse erilahendusega korteriga, mis on klassikaline, moodne ja väljapeetud.

  • Vaata rohkem pilte sellest šikist elamisest klikkides galeriil:

Lugu ilmus sisustusajakirja Disain, Interjöör, Arhitektuur sügisnumbris. Telli ajakiri endale SIIT.