Kui kohvitassid või teetassid on seest tumedaks läinud ja niisama küürides enam puhtaks ei taha minna, siis võta soola ja õige veidi vett ja hõõru sellega tasse. Pärast loputa ja tassid on puhtad. Tavaliste kohvimasinate kannud saad kuivanud tumedatest triipudest puhtaks samamoodi.

Kui praeahjus on söögivalmistamisel midagi ahju põhja tilkunud või pritsinud, siis puista sellele soola ja lase seista. Kui ahi on täiesti maha jahtunud, siis võta puidust või plastist spaatel ning lükka mustus lahti.

Külmkapi seinte ja restide puhastamiseks sobib sool imehästi. Võta võrdses koguses soola ja soodat, sega need kokku ja kanna niiskele käsnale. Pese sellega seinad ja restid puhtaks ja külmkapi sisemus on jälle puhas. Sool ja sooda võtavad ära ka külmkappi tekkinud lõhnad.

Kui pliit on pealt mustaks läinud, siis annab sool selle puhastamiseks mitu võimalust. Kui mustus on värskem, siis raputa sellele soola-kaneelisegu, nühi veidi ja pühi puhtaks. Sool tegutseb siin puhastajana ja kaneel meeldiva aroomi tekitajana. Vahel on nii, et olgugi et oled ära puhastanud, kärssab pliidiplaat uuesti sooja pannes ebameeldivalt. Kaneel ei lase aga lõhnal uuesti tekkida. Kui mustus on sügavamal ja vanem, siis aitab, kui leotad mustust soola-kaneeli-veeseguga. Leota umbes 5 minutit ja seejärel pühi ära.

Ahjupotid ja -nõud saavad jonnakatest toidujäätmetest puhtaks, kui paned neisse keevat vett ja 3 sl soola, jäta seisma, kuniks vesi on jahtunud ja seejärel pese, nagu tavaliselt. Kui tavapannid on väga rasvased, siis tuleb samuti appi sool — riputa rasvasele pannile soola ja pühi see niiske käsnaga ära, seejärel pese, nagu tavaliselt.

Sool aitab ka ummistuste vastu. Võta võrdses osas soola, soodat ja äädikat ning vala see ummistunud kraanikausi torusse, lase seista tunnike ja seejärel uha peale keevat vett. Kui tead, et tegu on rasvaummistusega, siis aitab, kui kallad torusse sooda- ja soolasegu, selleks võta pool klaasi soola ja sega see poole klaasi soodaga. Lase segul torus veidi seista ja seejärel uha keeva veega alla.

Kui kraanikausist immitseb ebameeldivat lõhna, siis selle aitab eemaldada sool ja keev vesi — vala torusse klaas soola ja kaks klaasi keeva vett peale.

Sool ka hea puhastusvahend, et värskendada mitmesuguseid söögiriistasid:

Puidust lõikelaud saab kenasti puhtaks ja värskema ilme, kui riputad niiskele käsnale soola ja hõõrud seni, kuni sool on kadunud. Seejärel loputa. Ka puidust leivakapid saad soolaga puhtaks — selleks võta veidi soola ja äädikat niiskele lapile ja puhasta kapp seest.

Lauahõbeda saad puhtaks, kui teed soolaga puhastuspasta, kuhu lisad pool tassi äädikat ja 2 teelusikatäit soola. Seejärel loputa vee all ja hõõru üle puhta pehme riidega.

Kui sul pole hommikuti mahti pesta toidunõusid, mis on praemunajääkidega määrdunud, siis pane nõud kraanikaussi, vala taldrikule natuke soola ja hiljem on neid palju lihtsam pesta.

Kui võtad teinekord toitu tööle kaasa ja kasutad selleks plastkarpe, siis juhtub sageli, et isegi kui sa need hiljem puhtaks pesed, jäävad nad ebameeldivalt lõhnama. Selle vastu on rohtu — riputa karpi soola ja jäta ööks seisma, hommikul pese karp puhtaks ja kuivata.