Hele puit

Kuuse- ja männilaudis on taas moes — seda küll pisut heledama viimistlusega kui varem ja paksu lakikihti asendavad kerged lasuurvärvid ja läbikumavad õlid. Ka mööblidisainis kohtab üha enam heledat puitu ja puiduimitatsiooni, viimast küll juba pisut kvaliteetsemate materjalide ja tehnoloogiate näol. Hele puit aitab luua mõnusama õhkkonna, seda eriti avatud planeeringuga majades.

Silmapaistvad seinavärvid

Uute tapeetide kõrval avastati ka uuenenud värvivalikut ja suured erksaks värvitud seinapinnad ei olnud 1990ndate kodudes harvad. Eriti armastati apelsinioranže, kollaseid ja salatirohelisi toone — tuleb tuttav ette? Katsetati ka erinevate tekstuuridega, et tulemus oleks veelgi põnevam. Praegu on julged värvid taas au sees, küll aga sobitatakse seinavärvi rohkem kokku ülejäänud sisustusega ja eriti populaarsed on toon-toonis interjöörid.

Boheemlaslik makramee

Tänapäevases boheemlaslikus stiilis on tunda aina rohkem 90ndate hõngu. Tuleb välja, et inimesed soovivad taas ukseavade ette kardinaid. Vahet pole, kas need on kaunistatud pärlitega või tehtud makrameest, siis need märkamatud eraldajad on justkui taevakink avatud planeeringuga koduomanikele. Samuti saab neid kasutada ruumieraldajana näiteks garderoobi ees.

Pruun on tagasi

Kui olla päris aus, siis pruun näeb jätkuvalt iganenud välja. Aga kui segada värvi hulka natukene halli, piiritleda see valgega ja lisada tumepruune detaile, võib lõpptulemus olla väga stiilne. Võibolla pole me veel valmis pruuni tagasitulekuks, kuid tasub olla avatud meelega. Sisekujundustrendid oskavad inimesi üllatada.

Puidust köögikapid

Valged köögid paljud ära tüüdanud ja nüüd on taas moes puidumustritega köögikapid — olgu tegu siis täispuidu või laminaadiga. Et pisut värskemat ja kaasaegsemat tulemust saavutada, kombineeritakse puitpindu valge või mattmustaga.

Allikas: thespruce.com