SU Valguse disainer Urmas Sarapuu on oskuslikult ühendanud kaasaegsed tehnoloogilised võimalused, unikaalsed käsitööoskused ning roheliste taimede võlu. Valgusti tõmbab rõhu seal kasvavatele taimedele, tuues esile nende ilu ning luues mõnusalt hubase õhkkonna.

STONE hall kivi.

Taimed on sellise ruumikujundusstiili üle väga õnnelikud – valgus aitab neil kasvades ilus olla. Nutikas kujunduslahendus loob taimede jaoks väga meeldiva kasvukeskkonna: taimelehe valgustamisega tekib fotosüntees. Selle käigus tekkiva erkrohelise valguse kohta on teaduslikult tõestatud, et see mõjub inimestele rahustavalt ja positiivselt. Nii saab meeleoluvalgustite abil luua ruumi, milles kõigil on hea viibida ning meie stressirohket ajastut arvestades on raske selle asjaolu tähtsust üle hinnata.


Taimevalgustid sobivad nii tuppa kui ka välisruumi

SU Valguse ilusad taimelambid kaunistavad nii siseruume kui ka terrasse. Kui valida ilmastikukindlast materjalist valgusti ja sobiv õuetaim, on ka õuetingimustes tegu aastaringse valgusallikaga. SU Valguse ilusaid fotosid lapates saab aimu, et 40 m2 suurusesse elutuppa või veelgi suuremale terrassile saab kahe taimevalgustiga luua väga mõnusa õhkkonna. Valgustitele saab soovi korral lisada dimmeri, mis tähendab, et puldi abil saab valgust intensiivsemaks muuta või maha keerata. Lisaks on valgustid energiasäästlikud, kuna kasutatakse uusimaid LED valgusteid, mis on pika elueaga ja võtavad väga vähe elektrit. Sisevalgustite kollektsioonis on nii põrandale ja seinale paigaldatavaid, kui ka riputatavaid mudeleid.

Kõik SU Valguse valgustid on sündinud Eesti käsitööna ning neid on valikus väga erinevaid – ümaraid, kandilisi, piklikke, kõrgeid ja madalaid... Materjalide valik on samuti lai – termopuit, kivi,erinevad laminaadid, nahk, kangas, tapeet – nii et igasse interjööri ja eksterjööri sobiva valgusti leidmine on lihtne. Ka on neid lihtne hooldada. Valgusti hooldus sõltub materjalist: termosaart tuleb korra aastas õlitada, kivi ja keraamiline plaat aga vajavad ainult puhastamist. Salongis ja e-poes on olemas standardtooted, kuid SU Valgusest saab tellida sobiva valgusti just enda kodu või äriruumi jaoks.

Lisaks kodukasutusele sobivad SU Valguse taimevalgustid väga hästi kaunistama ka linnaruumi. Nii näiteks leiti nende abil nutikas lahendus Tallinnas asuva Novira Plaza sissekäigus juurde, kus inimestel oli probleem, et klaasuks ei eristu piisavalt hästi klaasist fassaadist. Olukord muutus hetkega, kui kahele poole ust sätiti paika kaunid taimevalgustid. SU Valguse valgusteid saab näha ka Tallinnas Pärnu maanteel asuva Das Haus ärihoone juures.

SU Valguse esindussalong asub Liivalaia 5, Tallinna kesklinnas, külastajaid ootame E-R 10-18.

Rohkem infot saab Su Valguse kodulehelt www.suvalgus.ee


4ROOM loob loendamatuid valgustusvõimalusi

Valgustitefirma 4 ROOM on asutatud 2002. aastal, kuid kannab endas edasi oma aja suurima valgustitootja Estoplasti (asutatud 1959) teadmisi ja oskusi. Aja jooksul on muutunud riigikord, ettevõtte nimi ja suurus, kuid üks oluline faktor on jäänud samaks – tegu on endiselt Eesti valgustitrendide eestvedajaga. 4ROOM toimib kahel suunal: põhikollektsiooni valgustid tavatarbijale koju või suvilasse ja erilahendused nii koju kui sisearhitektidele.

SPIRIT ROYAL on jõulise vormiga heade valgustusomadustega laevalgusti.

Anne Jaanus tutvustab 4ROOMi arvukaid võimalusi – salongi jõuliseks eripäraks on võimalus saada unikaalne valgusti sisuliselt seeriatootmise hinnaga. Nimelt on enamik lampe vastavalt kliendi soovile saadavad erineva suuruse, juhtmepikkusega ning enam kui 50 erineva kattekangaga. Nii saab valgustist teha hõlpsasti elegantse värvilaigu, mis ruumikujundusele joonelt uue ja erksa nüansi lisab. Salongi tulev klient saab värvi valida värvikaardi alusel, kuid kui ta sealt enesele meelepärast ei leia, võib ta kaasa tuua ka oma kanga.

4ROOM eritellimusvalgustid.

Stiilsed ja tunnustatud disaintooted

Värvivaliku võimalusi pakuvad ka 4ROOM valgustite metallosad, kus klient saab valida 12 erineva tooni vahel. Nii on küllalt tõenäoline, et koju või kontorisse valgustuslahendusi valides saab 4ROOMist lõpuni disainitud ning ainulaadse toote.
4ROOMi valgustid on ajatult stiilsed ning pälvinud mitmeid kõrgeid tunnustusi. Peadisainer Tarmo Luisk on loonud mitmeid valgusteid, mis nüüd disainiklassikasse kuuluvad.
Erinevaid valgusteid saab tellida nii lakke rippuma kui ka plafoonina, samuti seina- , laua- või põrandalambina.

Et saavutada 4ROOM valgustitele omane puhas joon, valmivad metallist karkasside elemendid CNC-pingil, kuid kuplid valmistatakse kodumaise käsitööna.

4ROOMi valgustiloojad tõdevad uhkusega, et nii, nagu itaallased armastavad Itaalia disaini ning taanlased Taani oma, valivad ka eestlased üha sagedamini Eesti disainerite loomingu. Ent 4ROOMi tooted on hinnatud ka kodust kaugemal – tunnustus olulistel messidel on viinud need enamikesse Euroopa riikidesse, kõige kaugemate kohtadena aga valgustavad 4Roomi lambid kodusid Kamtšatkal, Brasiilias, USAs ja Kanadas.

4ROOM esindussalong asub Tallinnas Pärnu mnt 110

Avatud E-R 10.00 – 18.00, L 10.00 - 15.00

Telefon +372 680 1143

Mob.tel +372 56 94 7008

tallinn@4room.ee

60 aastat Eesti valgusteid

Jaga
Kommentaarid