Kinnisvara24.ee portaalis ostjat ootav korter paikneb kahel korrusel. Elamise renoveerisid endale koduks professionaalsed sisekujundajad. Korter on kujundatud nii tõetruult, et romantiliselt hämaras, paksude seinte ja vana aja hõnguga hubases kodus võib üsna kergesti unustada, et väljapool seinu on parasjagu käimas aasta 2020.

Õdus korter asub kunagises tallipoiste majas, mis renoveeriti põhjalikult kümmekond aastat tagasi – korda tehti fassaad ja trepikojad, paigaldati uus torustik, soojustatud kivikatus ja elektrisüsteem. Korteri esimesel korrusel asub köök, wc ja avar tuba, mis võib täita nii elu-, magamis- kui töötoa funktsioone.

Katusekorrusele, endise tuvila ja pööningu asemele on ehitatud hubased väiksemad vintskapiga toad, saunaga duširuum ja wc ning klaasustega panipaik, kus kasutati ära vanad elutoa aknad. Katusekorrusele viib vana ja väärikas kirikutrepp.

Köögile lisab hõngu täispuidust köögimööbel, töötasapind ja valamu on graniidist. Õdusust lisab väike puupliit.

Hubases ja mugavas korteris võib leida palju originaalseid keskajast pärit detaile, näiteks sajandeid vanu sahvriuks ja keskaegse laemaalingu fragmendid. Ka teised uksed ja lukud on vanad ning kannavad möödunud ajastute märke.

Korteris on massiivsed uued laudpõrandad, mis on töödeldud spetsiaalse puiduseebiga. See muudab põranda vastupidavaks ja aitab säilitada puu loomulikku tooni.

Tube saab lisaks kaasaegsele õhksoojuspumbale kütta ka vana pottahjuga. Suure korstnajala kõrvale on ehitatud mõnus ahjupealne ehk leso, kus on talvel külma ilmaga hea raamatut lugeda või niisama tukastada.

Korter asub kinnises sisehoovis, mis on vaikne ja peidetud oaas linnasüdames.

Vaata pilte klikkides galeriil: