Iluliistud ja laekarniisid

Vanadest lossidest ja mõisadest laenatud detailid mõjuvad alati suursuguselt ja väärikalt ning neid võib julgelt katsetada ka moodsas interjööris. Kui su praeguses magamistoas haigutab voodipeatsi taga tühi ja ilmetu sein, siis saab imesid korda saata vaid mõne liistu ostmisega. Kujunda liistudest sümmeetrilised ruudukesed ja värvi sein ühtlaselt uuesti ühte tooni — tulemus on vaeva väärt! Teine hea viis toa ilmestamiseks on laekarniiside paigaldamine. See raamib toa kenasti tervikuks.

Vaata ka videost (inglise keeles), kuidas liistud õigesse mõõtu lõigata ja seinale kinnitada:


Suur voodipeats

Suur ja uhke voodipets on efektne detail ja iga magamistoa keskpunkt, mis anab hoobilt ruumile uue ilme. Kui sinu magamistoas see väärikas detail puudub, ei ole hullu. Selle saamiseks ei ole vaja üldse uut voodit osta — voodipeatseid müüakse iga voodi mõõdu jaoks eraldi ja need saab kodus ise seinale kinnitada. Samuti on võimalik hea pealehakkamise korral ka voodipeats ise valmis meisterdada.

Öökapid ja valgustid

Pööra tähelepanu detailidele — öökapid ja valgustid on kahtlemata elemendid, mille mõju ei tasu alahinnata. Hea efekti annavad kuldsed toonid, mida tasub kindlasti rõhutada, kui eesmärgiks on pisut luksust ja glamuuri lisada. Muidugi ei pea selleks tegema hiigelsuuri väljaminekuid — (öö)kapi saab stiilseks tuunida ka ülevärvimise ja nuppude vahetamisega — tänapäeval leiab selleks tööks palju põnevaid lahendusi.

Kvaliteetne voodipesu

Oluline on nii voodipesu välimus kui ka kvaliteet. Kortsulise ja liiga kirju voodipesuga, kus iga ese on oma komplektist, on raske luksuslikku tulemust saavutada. Vali ühevärvilised või õrna mustriga tekikotid ja padjapüürid ning pööra ka tähelepanu materjalile. Alati turvaliseks valikuks on valge, kuid hea tulemuse annavad ka õrnad murtud toonid, mille heledamaid-tumedamaid variatsioone omavahel või valgega koos kombineerida.

Satiinist voodipesu mõjub alati suursugusemalt ja luksuslikumalt. Lisaks annab hea efekti, kui kasutad voodis mitut patja. Juba kahe padja lisamine tavapärasele kahele annab hea tulemuse! Ka teevad imet päevatekid, mille puhul tasub eelistada pehmeid sametisi või raskemaid ja tepitud vähekortsuvaid materjale.

Maani kardinad

Vali magamistuppa kindlasti maani ulatuvad kardinad — neist lausa õhkub elegantsi ja väärikust. Head toonid on hallid, beezid ja bordootoonid. Tähtis on, et nad haakuksid ka üldise ruumis esindatud tonaalsusega.