Vaatame lähemalt kolme robotit, millest koduses majapidamises võib palju kasu olla.

ROBOTTOLMUIMEJA

Robottolmuimejad on turul olnud juba mõnda aega, nii et ilmselt vuristavad need nii mõnegi lugeja tubades ringi. Need suudavad mitmesugustelt pindadelt sodi kokku koguda, töötavad suhteliselt vaikselt, ronivad ka kõige kaugemasse voodialusesse nurka ja lähevad ise laadijasse, kui aku hakkab tühjaks saama.

Mõned mudelid on ühenduses wifiga ning neile on võimalik äpi abil juhised anda, millal ja millistes tubades robot peab tööd tegema. Nad töötavad mõistagi paremini ruumides, kus ei ole põrandal liiga palju asju või paksu vaipa. Viimaste peal töötamine kulutab rohkem akut (nagu seda teab iga perenaine) ja roboti võhm võib poole töö peal otsa saada.

Enne kui robotile töökäsu annad, korja põrandalt ära juhtmed, Lego klotsid ja muu väärtuslik kraam (sokid!), kui sa ei taha, et robot need ära sööb.

Peamine robottolmuimeja pluss on see, et ta saab oma tööd teha siis, kui pere on kodust ära. Põhjalikumaks koristamiseks peab siiski tavalise tolmuimeja appi võtma, aga igapäevase sodi koristab robot kenasti ära.

Muidugi teeb robottolmuimeja tavalisele tolmuimejale pika puuga ära kapi- ja voodialuste puhastamisel. Robot pääseb lihtsalt kohtadesse, kus tavalise tolmuimejaga töötama ei mahu.

Hinnad on neil väga erinevad, ulatudes paarisajast eurost pooleteise tuhandeni, nii et igaüks peaks vastavalt vajadusele ja võimalustele enda jaoks sobiva leidma.

AKNAPESUROBOT

Kas sina tead kedagi, kellele meeldiks akende pesemine? Meie küll ei tea. Olgu, üks-kaks akent on võib-olla päris mõnus puhtaks teha, sest aknapesu on töö, mille tulemus on kohe silmaga näha, aga kui pesemist ootavad terve maja aknad, võib tuju täitsa ära minna.

Õnneks on targad insenerid välja mõelnud sellise asja nagu aknapesurobot, mis teeb selle ebameeldiva töö sinu eest ära. Eriti tore on, et robot ei karda kõrgust ja peseb aknad ära nii kõrgelt, nagu vaja on.

Aknapesuroboti töökindluse suhtes on erinevaid arvamusi. Mõni ütleb, et tehnoloogia peaks veel arenema, sest robot vajab liiga palju tähelepanu ja assisteerimist. Tolmuimeja on selles suhtes tublim ja iseseisvam. Teine on üliõnnelik, et selline aparaat on leiutatud, ja lubab, et ei pese enam mitte ühtegi akent käsitsi.

Hea uudis on see, et aknapesurobot peseb akna tõesti korralikult ära, töö kvaliteedis ei ole mingit küsimust.

Kuidas aknapesurobot tööd teeb, võid vaadata videost.

PÕRANDAPESUROBOT

Kui sinu tüütute tööde esikolmikus on esindatud ka põrandapesu, siis sul veab, sest ka selle töö jaoks on robot olemas.

Mudeleid on jällegi päris palju, mõned pritsivad pesuainet enda ette ja sõidavad sellest siis üle, teised pritsivad puhastusainet otse oma kõhu all oleva lapi sisse.

Üldiselt on need võimelised põranda väga hästi ära pesema. Tuleb lihtsalt vaadata, et robot ühe puhastuslapiga liiga kaua töötama ei jää, muidu jätab masin põrandale mustad triibud ja põrand näeb kehvem välja kui enne pesemist.

Robottolmuimeja ja põrandapesuroboti saab muide omavahel suhtlema panna. Kui esimene on oma töö teinud, annab see teisele märku, et põrand on pesemiseks valmis.

Igatahes meie usume, et robotid on tulnud, et jääda ja meie elu kergemaks teha. Juba on olemas ka kassiliivakastirobotid ja robotkoerad, aga nende asjadega võib-olla ootaks veel veidike.

Allikas: kinnisvara24.ee