1. Muster

Enamasti välditakse vannitubades huvitavaid mustreid. Tegelikult ei tasu mustreid karta, sest need panevad vannitoa elama.

Kui ei ole soov mustreid vannitoa plaatide juures kasutada, siis võib neid sisse tuua ka pisikeste detailide näol. Selleks võib kasutada nii aknakatteid, käterätikuid kui ka dušikardinaid. Lisaks võib seinale mõne lõbusa raamitud pildikese riputada.Horisontaalsete triipudega dušikardinad on üks lihtsamaid viise ükskõik kui suurde vannituppa natukene mustrit lisada. Katsetada tasub näiteks halli ja valge kooslusega — see sobib peaaegu iga värvipaletiga.

2. Tumedad toonid

Heledad värvid aitavad vannitoal välja näha puhta ja õhulisena. Kui aga seda tasakaalustada tumedama värviga, saab lisada vannituppa dünaamilisust. Ideaalis peaksid heledad toonid asuma silmade kõrgusel ning tumedad allpool.

3. Huvitava raamiga peegel

Enamasti leiab moodsatest vannitubadest lihtsa ilma raamita peegli. Kuid huvitavate detailidega raam aitab lisada pisut isikupära.

4. Rippuv peegel

Dramaatilisust aitab lisada peegel, mis ripub paksu nööriga konksu küljes. Juba olemasolevale tavalisele peeglile võib riputada sobiva raami, et peaaegu sama tulemus saada. Kui raami pole võimalik seina külge kinnitada võib selle hoopiski rippuma panna laest.

5. Avatud riiulid

Avatud riiulid tagavad piisava hoiustamise ruumi ning lisavad rohkem isikupära kui sisseehitatud riiulid.

6. Naturaalsed materjalid

Vannitubades kasutatakse väga tihti materjale, mis on küll veekindlad, kuid visuaalselt ei anna ruumile väga palju juurde. Naturaalsete materjalidega on võimalik vannituppa soojust lisada. Kui kardad päris puitu kasutada, siis õnneks müüakse ka looduslikest materjalidest inspireeritud kahhelplaate.

7. Tasapinnale paigaldatud valamu

Valamu võib olla vannitoa suurimaks pilgupüüdjaks ja keskseks objektiks. Praegu on moes naturaalsed materjalid ja ebasümmmeetrilised kujud.


8. Plaadid

Väga unikaalse lahenduse saab luua erinevate plaatidega. See võib küll natukene kulukam olla kui tavaline sein ja vajab rohkem planeerimist, kuid on seda väärt. Kujundada võib nii keerukaid mosaiike kui ka lisada valgete plaatide hulka mõned värvilised.

9. Metallist detailid

Nagu köögiski, jäävad ka vannitoas tihti kappide ja sahtlite käepidemed tähelepanuta. Unikaalse disainiga metallist käepidemed ja sahtlinupud lisavad vannituppa isikupära ning neid on võimalik soodsalt välja vahetada, kui selleks soov tekib.

10. Põnev valamukapp

Värvikas valamukapp toob ka kõige tagasihoidlikumasse vannituppa elu ja põnevust. Vana valamukapi võid sobiva värviga üle võõbata ja ongi vannitoas uus isikupärane detail!

Allikas: Houzz