Kõrged puidust kastid ja nende keskele laotatud killustik muudavad peenarde ümbruse peaaegu hooldusvabaks. Sedalaadi raamistatud peenrad ise on samuti praktilised ja neil on palju eeliseid — näiteks soojeneb muld nendes palju kiiremini kui maapinnal ja kevadel saavad mulda pistetud taimed kasvamiseks lisahoogu!

Kaunilt kujundatud ja hoolitsetud peenramaa pakub ohtralt silmailu ja sobib suurepäraselt ka terrassi pikenduseks.

Puidust peenraääriseid ja istutuskaste võib kaunistada mitmesuguste materjalidega — siin on loodud mulje, justkui asuksid peenrad punutud korvikestes.

Ürdiaia võib tõsta ka jalgadele. Eriti lahe näeb selline lisandus välja terrassil.

Kui aias ruumi vähe, siis maasikapeenra võib püsti panna näiteks kuuri välisseinale.

Kes oleks uskunud, et avamaatomati- või hernepeenar võiks endast kujutada midagi üimalt stiilset ja šikki? Igal juhul sellises sügavas tumedast puidust kastis näeb see tõeliselt äge välja ja sobib kaunistama ka modernsema joonega eramu hoovi.

Ebatasasele pinnale võib kujundada laheda nõlvaaia, mille keskosas kulgeb trepp.

Euroalustest saab teha absoluutselt kõike — ka salatipeenra, kus umbrohuga muret ei ole!

Taimi saab peenra asemel istutada ka mitmesugustesse anumatesse. Selleks sobivad hästi ka äbrid ja plekkvannid. Võimalused on piiritud!

Igal juhul tasub aiapidamisse suhtuda loovalt ja muuta peenramaa aiakujunduse orgaaniliseks osaks. Loo põnevaid kujundeid ja vorme ning katseta erinevate materjalidega!