Paratamatult koguneb kodudesse ajapikku erinevaid asju, mis ära unustatakse ja mida tegelikkuses ei kasutata. Pimedatel sügisõhtutel on hea veidi sorteerimisega tegelda, vaadata kõik toad terava pilguga üle ja loobuda kõigest, mida tegelikult enam vaja ei ole. Viska minema kõik, mis on katki, kulunud või kole. Nii tunned, et elamine on rohkem organiseeritud.

Elutoas vaata üle kõik nipsasjad. Loobu kõigest, mis on kasutu ega anna ruumi kujundusele midagi juurde. Kas pilk jääb toas peatuma üleliigsetele juhtmetele, kasutuna seisvale tehnikale või CD- ja DVD-plaatidele, mille vastu pole keegi aastaid huvi tundnud? Vaata üle ka riiulid — loobu raamatutest, mida enam ei loe ja vii need taaskasutusse. Vanad ajalehed ja ajakirjadki võtavad enda alla märkamatult aina rohkem ruutmeetreid — vii need kogumiskonteinerisse ja naudi puhtamat ruumi!

Köögis võib esmapilgul jääda mulje, et kõik on korras ja puhas. Siiski räägivad kapid ja sahtlid tihti hoopis teist lugu. Köögis alusta inventuuri aegunud toidu ära viskamisega. Järgmisena vaata üle toidunõud. Tee süda kõvaks ja loobu kulunud ja koledatest nõudest, mida on piinlik külaliste tulekul lauale panna ja mis kapis mõttetult ruumi võtavad.

Korras magamistuba ei ole ainult esteetilisest küljest nauditav vaatepilt, vaid mõjutab ka meie unekvaliteeti. Alusta voodipesu üle vaatamisega. Hoia alles ainult need, mis on heas seisukorras ja mugavad ning loobu kulunud ja katkisest voodipesust. Viska ära surnud taimed. Loobu raamatutest, mille lugemiseni kunagi jõudnud pole.

Garderoobi korrastamisel alusta loomulikult riietest. Kindlasti ei ole suur osa kapisügavustesse vajunud rõivastest juba aastaid kasutust leidnud (ja usu meid, tõenäoliselt ei leia ka hiljem) ning garderoobi uksed käivad vaevu kinni. Parem on vanast loobuda ning teha ruumi uute ja huvitavate rõivaesemete jaoks või siis nautida lihtsalt avaramat ruumi ja mugavamat asjade paigutust, mis vabanenud ruumi tõttu võimalik on.

Vannitoa kappidesse kipub kogunema igasugust träni, mis on unustustehõlma vajunud — aegunud kreemid ja kosmeetikatarbed, kulunud rätikud, tühjad šampoonipudelid jne.

Puhas esik ja koridor annavad võimaluse enda kodust väga hea esmamulje luua, aga eeldusel, et kõik on omal kohal. Viska ära kirjad ja arved, mida enam vaja ei ole ja vaata üle ka õue- ja spordiriided, millele võiks koha leida hoopis garderoobis.