See kodu on kujundatud kahele täiskasvanule ja nende väikesele koerale. Dekolaku on tänapäevane, valgusküllane ja funktsionaalne ühekorruseline kodu. L-kujuline maja loob terrassiga õdusa ja privaatse sisehoovi. Terrassile pääseb nii elu- kui ka vannitoast. Majandusruum asub mugavalt maja välisukse kõrval. Eramu ehitamisel kasutati hoolikalt läbimõeldud kvaliteetseid materjale, nagu saarepuuparkett, mikrotsementpõrand ja kivitasapind. Musta värvi fassaad peidab endas heledat ja avarat sisekujundust. Maja kõrgus ja suured aknad lisavad veelgi avarust.

Sisekujundus kajastab hästi perekonna väärtusi, koos veedetud aega ja kodutunnet. Omanikud soovisid kodu, mis kohanduks nende muutuva ja sportliku elustiiliga. Maja põhidisaini loomisel on seda soovi arvestatud ja sisekujundaja Memmu Pitkänen lõi tulevikku vaatava lahenduse. Nii võetigi sisekujunduse ja õueruumi loomisel arvesse perekonna muutuvaid vajadusi ja kogu ruum on tõhusalt ära kasutatud.

Interjööri keskmes on naturaalsed materjalid ja toonid ning mustad detailid. Kasutatud on kvaliteetseid ja vastupidavaid materjale ning kaunilt sulanduvaid toone, et luua lõõgastav õhkkond terves elamises. Naudingut pakub ka moodne ja peidetud helisüsteem.

Avar elutoa ja köögi ala, kuhu kõrged laed tekitavad rohkelt avarust ja suured aknad toovad valgust, jääb eraldiseisvana teise tiiba. See pidi kindlasti asuma magamistubadest eemal. Noorte jaoks oli oluline mugav elutuba, kus saab lõõgastuda, koos sõprade ja perega aega veeta ning end hästi tunda. Elutoa üks silmapaistvam element on klaaskattega kamin, mida saab vaadata nii köögist kui ka elutoast. Korstna ja köögivalgustite mustad detailid lisavad üldpildis neutraalsele sisekujundusele omanäolisust.

Köök on osa elutoast ja selle soojad, liivakarva kapiuksed sobivad kauni saarepuuparketiga imeliselt kokku. Ilusad detailid, nagu musta värvi kraanid, lisavad sisekujundusele põnevust. Sisekujundaja Memmu Pitkäneni sõnul on see avar ja rahulik harmooniline kodu, kuhu lisavad vürtsi väikesed detailid.

Kodukontor on elutoast eraldatud kauni mustade äärtega klaasist lükanduksega. Peenelt ehitatud tuhmide toonide ja efektidega mikrotsementpinnad viivad sujuvalt edasi vannituppa, kus on klaasseinaga saun. Vannitoas on kaks dušši ja vann. Suvel annab elamisele ruumi juurde terrass ja kaunis õueala.

Muidu heledas elamises on ka üks värvilaik — magamistoas on üks sein värvitud loodusest inspireerituna roheliseks. See loob rahuliku rütmi ja sobib igati magamistuppa.

Tehnoloogia lisab mugavust


Kodu ehitamisel tuleb arvestada sisekujundusmaterjalide ja toonidega, kuid ka ehitustehnoloogia on väga oluline. Dekolaku Allaway on loonud varajase etapi põrandapuhastussüsteemi. Majja paigutatud kesktolmuimeja lihtsustab katete puhastamist — voolik on alla meetri pikkune, kuid venib kuni nelja meetri pikkuseks. Näiteks saab sellega hõlpsalt puhastada kapiriiuleid, kamina ees olevaid puidujääk jne. Praktilised ja tolmu imavad avad seinte või kappide ääres teevad kodu koristamise kergemaks ja mugavamaks. Voolikut on väikses ruumis lihtne hoiustada ja puhastusajaks välja otsida.

See on pilkupüüdva interjööriga kaunis kodu, mis kohandub elanike elustiiliga nüüd ja tulevikus.

  • Lugu ilmus uue sisustusajakirja Disain, Interjöör & Arhitektuur värskes numbris. Telli ajakiri endale SIIN.