Kunstiteadlane Mirjam Peil kirjutab Kodusaate aastaraamatus, et nime sai see liikumine Pariisi 1925. aasta maailmanäitusel, kus täheldati voolava juugendstiili kuuma suhet kubismi kandiliste vormidega. Trendi mõjutas ka Tutanhamoni kullarohke hauakambri avastamine.

Ka Hektor Lighti valikus olevaid art déco’st mõjutatud valgusteid saab iseloomustada järgnevalt: nad on elegantsed, kuldse ja metalse läikega priiskavad interjööri pärlid.

Valgustitel on kasutatud palju klaasi, hinnalisi materjale ning läikivaid pindu. Need näevad välja luksuslikud ja külluslikud. Neis leidub nii loovat lähenemist, ilu kui ka aegadetaguseid väärtusi. Teada-tuntud klassikalised lihtsad vormid on taasloodud uue materjali või uuendusliku töötluse abiga. Sagedasti esinev dekoratiivne vorm kätkeb endas nii toretsevat glamuuri kui ka priiskavat teatraalust. Elegantsete valgustite kumerad vormid on kombineeritud geomeetriliste nurkadega. Kuid kõik see on funktsionaalne ja hästi läbi mõeldud.

Tom Dixoni lühter Plane on moodne terasest ja opaalklaasist valgusti, mis on saadaval erinevates suurustes.

Väiksemamõõduline lühter samast Plane’i seeriast.

Firma Flos lihtsustatud geomeetrilise vormiga rippvalgusti IC Light on valgest opaalklaasist. Metallosad on kas messingust, mustad või kroomitud. Samast sarjast on saadaval ka lae-, põranda- ja seinavalgustid.

Ideaalne rippvalgusti (valgusti pikkus 130 cm) laua kohale.

Puhutud klaasist kuplitega dimmitav põrandavalgusti Alba.

Samast sarjast on saadaval seina-, laua- ja rippvalgustid.

Firma Flos mängulise loomuga lauavalgusti Copycat materjalina on kasutatud puhutud klaasi ja alumiiniumi, mis võib olla poleeritud, musta nikli ja vase tooni või kaetud 24-karaadise kullaga.

Valgete kuplite ja läikiva musta raamiga Vistosi rippvalgusti Peggy sobib kõrgete lagedega ruumidesse.

Samast sarjast on saadaval ühe kupliga seina- ja rippvalgusti.

Vistosi valgustid ühekaupa riputatuna.

Jaga
Kommentaarid