Hele ja neutraalne värvigamma ning pestavad seinavärvid

Kui soovid, et sinu pind oleks rentnikele atraktiivne ja soovid elamise eest ka suuremat hinda küsida, siis tasub teada, et mitte kõik ei hinda julgeid värvilahendusi ja ekstravagantseid mustreid. Hoia viimistlus hele ja helge — see jätab ruumist puhtama ja õhulisema mulje ning muudab selle ka visuaalselt suuremaks. Jah, võib-olla paistavad heledatelt pindadelt kõikvõimalikud plekid ja kraapsud paremini välja, aga ka nende ohtude vastu aitab õige materjalivalik. Seintel kasuta tapeetide asemel näiteks pestavat värvi — väiksemad õnnetused saab seintelt maha pesta ja need on lihtsasti hooldatavad, samas, kui tapeet võib kergesti narmendama hakata ja seda on keeruline puhastada. Värvitud seinu on vajadusel ka hiljem kerge ja soodne üle värvida. Aja- ja rahakulu on minimaalsed.

Vastupidav põrand

Teine märksõna on vastupidav põrand! Kui korterit kasutavad väikelapsed või on rentnikel mõni lemmikloom, siis kaunis õlitatud tammeparkett ei ole võib-olla parim valik (kuigi jah, kvaliteetse viimistluse eest saab ka kõrgemat rendihinda küsida!). Tänapäeval leidub väga vastupidavaid ja ilusaid laminaatparkette, mis on mõeldud spetsiaalselt kõrge kasutatavusega ruumidesse ja ei kulu nii kergesti kui naturaalsed materjalid.

Leia ruum korralikuks panipaigaks

Mugavus on igale üürnikule äärmiselt tähtis, ükskõik, kas tegu on lühi- või pikaajaliste üürnikega. Mida väiksem on korter, seda olulisem on mahuka panipaiga olemasolu, kuhu kõik riided ja tarbeesemed kenasti ära peita. Garderoobiga varustatud elamine näitab, et sulle on tähtis üürniku mugavus. Ja muidugi on garderoobiga elamisele ka palju lihtsam kiirelt üürnikku leida. Ka rendihinda võib möbleeritud ja täisvarustuses korteri eest julgelt rohkem küsida.

Ära mööbliga üle pinguta

Samas ei tähenda möbleeritud ja kõigi mugavustega korter seda, et mööblit peaks olema ülearu palju. Kui elamine on üle kuhjatud kummutite ja kapikestega, mida omanikul lihtsalt kuhugi mujale panna ei ole, siis jätab see ka ruumist veidra mulje. Mõtle sellele, et korter näeks välja võimalikult helge ja avar ning et mööblit oleks täpselt nii palju kui vaja ja mitte rohkem!

Mõtle mugavustele

Mõtle, mida ise sooviksid korteris näha, kui peaksid üürikorterisse kolima? Mõtle läbi pistikupesade asukoht ja arv, et igas ruumis oleks mugav üürnikul tema enda elektroonilisi seadmeid kasutada (föön, telefoni ja sülearvuti laadimine; köögis saumikserid ja muud kodumasinad jne). Pigem olgu pistukupesasid rohkem kui vähem. Lühiajalise rendi puhul on oluline ka teleka, röstri ja kohvimasina olemasolu — paljud inimesed ei suuda lihtsalt oma päeva ilma nendeta üle elada!

Foto: Unsplash

Ära koonerda kodumasinate pealt

Kui ostad kõige odavama pesumasina või kahtlase kvaliteediga kasutatud külmkapi, mis näevad välja, nagu hakkaks otsekohe otsi andma, siis riskid ka peatsete probleemidega. Kui mõni kodumasin üles ütleb, siis reeglina eeldavad üürnikud, et selle parandamisega tegeleb üürileandja. Seega soeta korterisse kvaliteetsed masinad, mis teenivad kaua - vähem muret, ajakulu ja kokkuvõttes ka rahakulu!