Muidugi on sealjuures mõned reeglid, mida tuleb sisekujundust luues järgida. Alustuseks võiks mõelda, mis on sinu stiil ja millised mustrid praegu üldse moes on.

Loodus tuppa!


Tänavu on interjööris populaarsed eelkõige julged mustrid — näiteks loodustemaatika. Taimed teevad võidukäiku ja kevad sobib selliseks ruumivärskenduseks ideaalselt. Loodusmustrid leiavad kasutust nii tapeetidel kui ka tekstiilidel. Seega, kui soovid lihtsalt ruumile pisut värskemat muljet, piisab sellest, kui asendad vanad kardinad loodusmustrilistega ja vahetad diivanipatjade katted välja. Loodusmustreid võib sobitada tuppa veel — kasvõi uue laudlina või köögirätiku kujul. Kevad on suurepärane aeg, et üldmuljet ka õuest tuppa toodud okste või tulbikimbuga rõhutada.
Looduse keskel.

Sobib igasse ruumi


Palju mänguvõimalusi pakuvad geomeetrilised mustrid, mida annab igasse ruumi sobitada. Nende abil on võimalik tekitada interjööri nii ajatu elegantsuse muljet kui ka natuke lõbusamat efekti, kasutades geomeetrilisi mustreid tapeedil või vannitoas keraamilisel plaadil. Geomeetrilist mustrit armastatakse väga põhjamaise iseloomuga interjööris. Piisab ka kõigest tekstiilidega mängimisest, näiteks vaheta elutoas vana vaip välja uue vastu või pane diivanile uued katted. Lihtsam, aga jätkuvalt šikk viis on asetada ühevärvilisele diivanile mustriline pleed.
Aegumatu!

Mustvalge klassika


Kolmanda mustrina on sel hooajal populaarne musta-valge triibu motiiv, mis sobib imehästi just klassika austajaile. Kasuta triibumotiivi vannitoaplaatidel, kangastel või haara kätte pintsel ja vea triibud oma tahte järgi seintele või kasvõi lakke. Kui tood sisse ka mõne erksavärvilise aktsendi, hakkab see musta-valgetriibulisel taustal eriliselt elama. Muide, ka geomeetrilised mustrid aitavad mustvalget elavdada, mistõttu mõtle, kas oled piisavalt julge ja saaksid neid kuidagi koos kasutada.
Klassikaline.

Kõiki juba mainitud trende saab sobitada tuppa ka uue kunstiteose või kasvõi lauanõude kujul. Mis aga veel olulisem — kuidas kasutada ruumis mustreid nii, et nendega liiale ei läheks?

Kuigi mitme mustri kasutamine samas ruumis võib esmapilgul keeruline tunduda, on see tegelikult lihtsam, kui arvata võiks. Kardinad ei pea ilmtingimata olema diivaniga samast kangast ja padjakatted sobituma lambikupliga, mustreid tuleb lihtsalt osata kokku sobitada.

Tulles tagasi alguse juurde, siis mõtle kõigepealt, millisest ruumist sa unistad. Lillemuster aitab tuua ruumi naiselikku puudutust, loomamuster lisab glamuuri ning geomeetriline muster loob rahulikuma fooni. Võimalusi on palju ja igale oma!

Mustreid kokku sobitades usalda oma kõhutunnet, võta vajadusel appi hea nõu

  • Kasuta ühes ruumis vähemalt kolme mustrit, aga pane need suuruse järjekorda: suur, keskmine ja väike; või eelista üht suurt ja kaht väiksemat mustrit.
  • Proovi jääda sama intensiivsusega toonide juurde. Näiteks ära kombineeri pastelseid värve juveelitoonidega. Mustrid töötavad koos, kui nad on sarnases värvigammas.
  • Jaota mustrid toas ühtlaselt. Kui kõik satuvad toa ühte nurka, on kogu üldmulje tasakaalust väljas.
  • Ära aseta mitut mustrit teineteise otsa, sest silmal on vaja puhata. Sobita vahele mõni ühevärviline asi.
  • Kui oled alles algaja, piisab sageli ka kõigest mustrilisest vaibast ja sobivatest padjakatetest, et tuba elavdada.


LOE VEEL: