1. Liiga palju juhuslikke sisustusaksessuaare

Pulmakingiks saadud serviis, juubeliks kingitud kristallvaas, esivanematelt päritud nipsasjad ja veel siit-sealt kokku krabatud seinapildid on kindlasti interjööris asjad, mida on omavahel raske haakuma panna. Eriti, kui neid asju juhtub olema väga palju ja nendega on kaetud kõik riiulid ja kapipealsed. Mida vähem on interjööris üleliigseid asju, seda parem. Ka sisustusaksessuaaridega ei maksa üle pingutada. Pigem säti silma alla ühes stiilis esemeid ja pea meeles, et vähem on rohkem!

Dekoorielemendid iluiistude ja laekarniiside võivad küll teatud tüüpi interjööre kaunistada, aga nad ei sobi kõikjale. Mõnes ruumis võivad nad mõjuda hoopis ülepakutult. Vanades väärikates majades, kus on kõrged laed ja avarad ruumid, mõjuvad kipsist kaunistused loomulikult. Kui aga üritad pisikest korterit kõikvõimalike rosettide ja liistukestega dekoreerida, siis kipub see enamasti maitsetult mõjuma. Korterit sisustades tasuks lähtuda ruumist endast ja maja arhitektuursest eripärast. Ka puittalade paigutamine paneelmajade korterite lakke dekoratiivsel eesmärgil pole just märk heast maitsest.

Kui päevavalges ei pruugi see viga isegi esile tulla, siis õhtupimeduse saabudes on valgustus ülioluline faktor, mis määrab ära nii sinu ruumi ilme kui ka selle kasutusmugavuse. Jälgi, et valgustid oleksid paigutatud strateegilistesse kohtadesse ning toetaksid ka visuaalselt ülejäänud kujundust. Ideaalis võiks olla igas ruumis nii üldvalgustus kui ka mõni põnev aktsentvalgusti. Kindlasti ei ole vaja raha kulutada suurtele ja kallitele lühtritele. Trendika valgusti võib leida ka IKEA-st või mõnest muust soodsama hinnaklassi mööblipoest. Kui kahtled, milline valgusti valida, soovitavad sisekujundajad valida alati kõige lihtsama disainiga ese. Lihtsuses peitub oma võlu ning neutraalse disainiga esemega on raskem mööda panna! Lihtne disain sobib kõigega.

Kui armastad kirjusid mustreid ja värvilisi tapeete, siis tea, et neid õiges kohas kasutades võid saada suurepärase ja väga originaalse tulemuse. Liiga domineeriv tapeet neljas seinas muudab aga toa pisikeseks ja kitsaks ning tekitab palju visuaalset müra. Katsu tapeedile tekitada kontrastiks mõni tühi ja puhas sein — nii säilib ruumis avarus, millele tapeet lisab pisut põnevat karakterit.

LOE LISAKS: