Uute kruuside näol on saanud Soome disaini suurkuju, professor Heikki Orvola disainitud Aika kruusid uue disaini. Eelnevalt on sama kruusi kaunistanud Klaus Haapaniemi illustratsioonid armastatud "Taika & Tanssi" kollektsioonidest. Modernsete kujundustega kruuside kollektsioon sobitub Iittala progresseeruva mõtlemisega ja pakub ka üllatusmomenti. Iga kruus on erinev ja teistest selgesti eristuv, kuid kõiki disaine ühendab uudne lähenemine Skandinaavia disaini.

Bostonis baseeruva kunstniku Christopher DeLorenzo loodud graafilise kujundusega kruus on must-valge interpretatsioon loodusest, mida on puudutanud inimene.

Utrechti visuaalkunstnik Merijn Hos on aga autoriks roosades ja sinistes toonides kruusile, mille disain peegeldab Põhjamaist elu ja disaini uuest vaatevinklist.

Soojades kollastes ja oranžides toonides Norra disaineri ja illustraatori Magnus Voll Mathiasseni loodud tass on peen ja julge ning industriaalsete mõjutustega.

Pariisis sündinud kunstniku ja kunstilise juhi Ugo Gattoni anemoon on aga sürrealistlik kompositsioon veealusest maailmast.

LOE LISAKS: