Alusta tagasihoidlikult

Kui tunned, et must sein, lagi või põrand on esialgu liialt suur samm, siis tasub alustada väikesemate mustade detailide lisamisega interjööri. Vali näiteks paar musta pildiraami, must lillepott, must põrandalamp, must diivanipadi; või veel parem, vali need kõik korraga. Erinevate väikeste detailide kombineerimine aitab luua visuaalse terviku, kuna neid detaile seob läbiv must või tume joon. Kui neli musta seina tunduvad rusuvad, siis võib värvida esmalt mustaks ühe seina ja liikuda järk-järgult edasi järgmiste seinte juurde.

Must ja valge

Edasijõudnud või rohkem avatud sisustajana astu suurem samm ja kasuta tumedaid/musti toone juba suurematel pindadel. Värvi või tapeedi mustaks seinad, paigalda must põrandakate ning värvi ka lagi mustaks. Üleni tume interjöör ei pea olema masendav nagu sageli kiputakse arvama. Hea valik on musta kombineerimine valgega, mustvalge on klassika – kombineeri erinevaid suurusega mustreid ja tekstuure, samuti vali suuremaid ühevärvilisi pindu. Nii lood ruumi tasakaalu ning võid olla kindel, et ruum ei muutu muserdavaks.

Must on paindlik

Must interjöör on nagu moeklassikaks kujunenud väike must kleit – tohutu mänguruumi ja võimalustega lõuend, millele maalida sobiv pilt. Mustale saab aktsentvärviks lisada juurde ükskõik millise värvi alates erksatest toonidest pastelseteni ja vastupidi. Mustaga sobib alati ka paras annus glamuuri – proovi kuldseid ja hõbedasi detaile näiteks peeglite, küünlajalgade ja muude väiksemate elementidena. Mõneti üllatuslikult on huvitav ka musta ja pruuni kooslus – mustad seinad ja pruun luksuslik nahkmööbel loovad ootamatult luksusliku olemise.

Must elutuba

Kui mustade seintega elutuba tundub hirmutav, siis tasub alustada näiteks tumedast pehmest mööblist või kohvilauast. Elutuppa sobivad suurepäraselt ka erinevad mustad aksessuaarid (küünlajalad, pildiraamid, hoiukastid-karbid), tekstiilid (diivanipadjad, pleedid, vaibad), mustvalged kunstiteosed või fotod seintel.

Must magamistuba

Tekstiilide abil saab magamistoas luua kõige kiiremini ja lihtsamalt tumedama üldmulje. Vali sobivad voodikatted, voodipesu, vaibad, kardinad, dekoratiivpadjad ja ära karda mängida erinevate mustrite ja tekstuuridega. Kui armastad tumedaid toone, siis sobivad ideaalselt tumedates toonides magamistoakomplektid või uhke musta peatsiga voodid.

Must köök

Mustade või tumedate ustega köögi- ja söögitoamööbel on praegu väga trendikas ning muutub üha trendikamaks. Suure musta pinnana on köökides sageli kasutusel ka erinevad mustad (tahvel)pinnad tööpinna taga või tume töötasapind, mida enamasti kombineeritakse heledates toonides köögimööbliga. Tahvelvärviga võib katta ka terve eraldi seina, kuhu saab kriidiga vahvaid sõnumeid, toiduretsepte või muud olulist üles kirjutada.

Köögimööbel Como (hansamoobel.ee)

Jaga
Kommentaarid