Aroomid saab tuppa tuua naturaalsete eeterlike õlidega, mida kasutatakse spetsiaalsetes lõhnalampides, lõhnaküünalde või kuivatatud taimedega.

1. ROSMARIIN

Rosmariin on taim, mis on nõus ka aastaringselt aknalaual kasvama ja lõhnama. Kui on probleeme stressiga, istuta rosmariin lillepotti ja paiguta kööki, kus on teda lisaks lõhnaelamustele hea ka toidu valmistamisel kasutada. Virgutav rosmariin aitab mõtteid korrastada, parandab mälu ja turgutab meid üles vaimsest ja füüsilisest väsimusest.

2. YLANG YLANG

Kui tunned, et oled kodus kõige peale kerge ärrituma, vali kodu signatuurlõhnaks rahustavate omadustega ylang ylang. Eksootilise õie aroom võitleb hästi ärevuse, depressiooni ja isegi kõrge vererõhuga.

3. LAVENDEL

Üks tuntumaid närvirahustajaid on lavendel, mis kasvab suviti hästi ka meie aedades ja rõdudel. Kuigi lavendlilõhnalisi küünlaid, aroomiõlisid ja lõhnastajaid leidub tänu tema meeldivale aroomile ja lõõgastavale toimele peaaegu igast poes, omavad suurepärast mõju just ise korjatud ja kuivatatud lavendliõied, mida võid peita kõikjale — padjapüüridesse, riidekappi, kimbuna köögiriiulile. Magamistoas toob lavendel kiire une, riidekappi asetatuna hoiab sealt eemale koid. Enne magamaminekut proovi ka lavendliõitest tehtud teed!

4. SIDRUN

Sidruniaroom leevendab tööga seotud stressi. Erinevalt lavendlist, ei tee sidrun uniseks vaid aitab parandada keskendumist. Sidruniõli võid julgelt kasutada näiteks kodukontori lõhnastamiseks!

5. OKASPUUD

Värsked männi- ja kuuselõhnad seostuvad kosutavate jalutuskäikudega looduses ning mõjuvad sama positiivselt ja meeliülendavalt. Kui tunned, et halli sügisilmaga on jõud raugemas või kui seljataga on väsitav päev, tilguta aroomilampi mõni tilk eeterlikku õli ja kujuta end ette keset rohetavat metsa!