Kuigi piirkond asub üsna kesklinna lähedal ja transpordiühendus on kiire ja muretu, saab siin nautida linnulaulu ja merekohinat. Peresõbralik liivane mererand ja ilus park pikniku pidamiseks on kõigest lühikese jalutuskäigu kaugusel, rannas asuvas surfiklubis saab ekstreemspordisõber SUP-ida ja surfata, päikeseliselt soojal suveõhtul end vees värskendada ning talvisemal perioodil mööda valgustatud mereäärt sportida.

Pelgurannas asuv promenaad pakub rõõmu nii jalgratturitele, rulluisutajatele, jooksjatele kui ka jalakäijatele pakkudes võimaluse mööda 2,5 pikkust merega ääristatud kergliiklusteed nautida teekonda Põhja-Tallinnast Eesti Vabaõhumuuseumi või Rocca al Mare keskuseni. Merekohin rahustab meeli ja laseb argielust eemalduda. Pelgurand on just selline väike ja armas, omaette nurgake keset linna, kus aeg käib justkui omasoodu ning kiirustamine ja sagin jäävad kuhugi kaugele.

Lastel on suviti Pelgurannas lõbus. Nende kasutuses on mitmed mänguväljakud ning lisaks võimalus sõita elektriautodega või hüpata batuudil. Rannast leiab ka pallimänguväljakud, vabaõhu jõusaali, välikohvikud ning magusasõpradele jäätisehaagis. Sügiseti on park aga eriti romantiline, kui puude lehed tõmbuvad värviliseks ja meri mõnusalt taustal lainetab.

Kopli liinid ja Põhja-Tallinna piirkond üleüldiselt on uuteks tuulteks uuele arendajale müüdud ja mereäärne piirkond on kasvavas arengujärgus. Tasapisi uuendatakse olemasolevaid vanemaid korruselamuid ja korrastatakse majade ümbruseid ja rannaala. Ehitatakse ka uusi kortermaju, mis lisavad piirkonnale uut hingamist ning lisaks on rajatud mitmeid kaubanduskeskuseid ja ajaveetmisvõimalusi ning paljud inimesed leiavad, et piirkond on elukeskkonnaks mõnus.

Pelguranna üks uusimaid põnevaid arendusi on Randla 6, mille teeb eriliseks värske ilme, uued tehnoloogiad ja materjalid, omanäolised planeeringud ja viimistuslahendused. 5.korruseline rõdude ja terrassidega kortermaja peidab endas 45 ühe- kuni neljatoalist korterit, parklakohti hoones ja õuealal, lifti, panipaikasid ja laste mänguplatsi hoovis. Igas korteris on oma soojustagastusega ventilatsiooniseade, mida on võimalik oma vajaduste järgi reguleerida. Lisaks ka linna kaugküttel põhinev reguleeritav põrandaküte ning kaugloetavad vee- ja elektriarvestid. Samuti kasutatakse kvaliteetseid siseviimistlusmaterjale ja kiiremad ostjad saavad ehituse alguses oma uue kodu täielikult omanäoliseks kujundada ehk kaasa rääkida siseplaneeringu muudatustes ja materjalide valikus.

Loe arenduse kohta lisa oma.ee.

Jaga
Kommentaarid