1. Toonid olgu põrandast kardinateni tagasihoidlikud ja pigem heledad, aga kindlasti ühtsed. Siin on põrand ja uksed täpselt ühte karva spooniga tellitud.
Eritellimusel põranda saad Finefloorsist, vaata SIIT.
Sama vahendiga toonitud spoonlükanduksed saad mkcuksed.ee/liuguksed-ruumijagajad
2. Eelista siseustena lükanduksi: mkcuksed.ee/liuguksed-ruumijagajad
3. Analüüsi, kust saad lisapinda juurde napsata. Siinkohal lavats. Napsatud lisapinna saab toimima ainult millimeetri pealt täpse eritellimusmööbliga: mkcuksed.ee/moobel
4. Kui on otsese funktsioonita pimedusele kaasa aitavad püsivaheseinad, võta maha. Miski ei ole nauditavam, kui looduslik valgus, mis kulgeb läbi kodu.
5. Peale eritellimusmööbli muud varianti avaruse ihalejale ei ole. Kogu siinse korteri eritellimusmööbli, köögi, redeli, uksed ja kõva mööbli valmistas MKC Aet Pieli filigraansete jooniste järgi: mkcuksed.ee/moobel
6. Kui söögilauaks ruumi pole, on köögilett selleks suurepärane. Komposiitkivist tasapind on vastupidav ja kergesti hooldatav. Siia leti taha mahuvad mõnusalt nii omad kui külalised. Vaata ka www.hansakivi.ee. Kogu tehnika on mõistagi integreeritud. Nii kaob õhupuhastaja töötasapinna sisse, kui keetmised keedetud ning aitab iseenda jagu selliselt suuresti kaasa avarusele. Vaata ka Decolandi kapist laskuvaid õhupuhastajaid või pliidiplaate, mille saad asetada tööpinna ulatuses kuhu iganes.
Hea on kokkamise ajal avada segistit küünarnukiga või prügisüsteeme jalavajutusega pedaalile, vaata ka www.eero.ee.
7. Väikese vannitoa kujundamise nipid: kapipealne valamu on kapikesega kompaktne ja ruumi säästev; seinad-põrandad: ühte tooni soliidne loodusliku välimusega keraamiline plaat loob samuti avarust.
8. Aknakatted on kortermajades tavaliselt vältimatud, kuna enamasti me ei soovi vastasmaja naabritega liiga heas silmsidemes olla. Siinse korteri aknakatted ja kardinad tunduvad peale vaadates võimatu missioonina. Kardinad kaldlaest tuleneva viltuse akna ette leiutas Sunorek. Ka Sunoreki voldikkardinad saab sättida nii, nagu vaja vaadet piirata või päikest varjutada.
9. Valgustamise kunst väikeses kodus allub loomulikult üldistele reeglitele. Siin on tänu avaratele akendele palju looduslikku valgust. Kodu valgustid on sätitud nii, et korteris on õdus lebada diivanil, samal ajal kui keegi köögis toimetab, kuid tema töövalguse valguskeha ei paista lebajale silma. Selle kodu staarvalgusti on kodumaise valgustitdisaini geeniuse — Tõnis Vellama 2015. aasta uudistoode.
10. Lõpuks tekib isu oma kodu pisut elavdada. Mõtle läbi, millistest praktilistest funktsioonidest võiksid puudust tunda ja luba endal “hullu panna” ainult nende piires. Nii et teki ohtu, et koju tekivad elamist koormama tarbetud esemed. Abilaud diivani kõrvale, lisatoolid või aksessuaarid ühes stiilis on targalt valitud BoConceptist. Rõdumööbel sobib täiendmööblina ka elutuppa. See on hea nipp, et tervik püsiks ning ei kodu ei saa eklektiliselt üle risustatud.

Vaata Bo Concepti funktsionaalseid ja mitmefunktsioonilisi aksessuaare SIIT.
Vaata veel, mida BoConcept soovitab inspiratsioonigaleriis aksessuaaride teemal interjööris.

Niine 9 asuva korteri plaan enne...

... ja pärast.

Kodusaate autor on Monika Süvari, monika@kodusaade.ee