Idealistid soovitavad vältida värvimist tuulise ilmaga, samuti otsese päikese käes, kuna lahusti (lakibensiin, vesi) liigintensiivne aurustumine võib vähendada toote imbumist puitu. Siin tehti kõik valesti: võõbati kord päikese, kord vihma käes. Peaasi, et õigeks ajaks valmis. Kriitikud, kes lähedalt vaatama pääsesid, ei saanud aga midagi aru.

Kui tahad ise terrassi ehitada, siis varu materjal, tööriistad ja viimistlusvahend ning hakka aga pihta. Kodusaatega kambas meistrimehed Margus Mangus ja Madis Raidaru võtsid ligi seisma jäänud tavaliseimat terrassilauda, pliiatsi, mõõdulindi ja tööriistad, mis kiirendavad töid kordi:
1. Akutrell. Madisele meeldib võimalikult kerge akutrell. Teistele meeldivad jälle võimsamad. Elementaarne tööriist igas majapidamises. Meie kasutasime sellist; vaata ka teisi.
2. Järkamissaag. Seda on vaja, kui ehitad midagi aeg-ajalt, näiteks kuuri. Muidu võta laenutusest. Hea tööriist mitmesuguste puidutööde jaoks: tükeldamine, erinevad lõikenurkad ja kaldenurgad erinevate liidete jaoks. Saadaval akubaasiline.
3. Ülafrees/servafrees. Mitmekülgne tööriist eelkõige spetsialistile. Võib laenutada, saab töö kiiremini tehtud. Meie kasutasime sellist; vaata ka teisi.
4. Tikksaag. Kodumajapidamises läheb taas vaja, kui ise ehitad aegajalt või tahad ise riiuleid teha. Sobib ka vineeri, plastiku ja metalli lõikamiseks. Tikksae terasid on valikus 40 erinevat. Meie kasutasime seda; vaata ka teisi.
5. Muruniitja. Suurepärane abimees igas väikeaias. Aedlinnades parim. Kahe laetud akuga saab väikeaia muru niidetud. Tegemist on vaikse masinaga ja selle omanikke nende naabrid armastavad. Muruniitja teeb hea töö ära ka siis, kui Sulle meeldis muru peal meisterdada ja saepuru vms muru sees häirima jääb. Lisaks on muruniitja tubli kevadise kulu koristamisel ja pole kiiremat langevate lehtede kokku saamise viisi, kui tubli muruniitja. Meie kasutasime seda; vaata ka teisi akumuruniitjaid.

Tehasemaja ehitas Nordic Houses.