Peeglitega tuba helgemaks

Kui soovid tuba valgemaks ja helgemaks muuta, aseta peegel akna vastu või selle lähedale. Ükskõik kui kurjakuulutav ja pime ilm õues on, koondab peegel olemasoleva loodusliku valguse ning võimendab seda tuppa. Mida suurem peegel, seda suurem mõju ruumile.

Kui soovid pimedat nurka kerge vaevaga valgustada, lisa näiteks väikese laualambi taha peegel ja voila! Nurk tundub kohe vähem hämar.

Peegel fookuspunktina

Seinadele kaunistusi valides on dekoratiivsed skulptuursete või ajastutruude raamidega peeglid kindlasti isikupärane variant kodule iseloomu anda. Sama silmatorkava tulemuse võib aga saavutada ka mitmete väikeste peeglitega, mis seinale koondatud. Pole vahet, kas valid sarnasest stiilist peeglid või otsustad eklektilise lähenemise kasuks - muljetavaldav fookuspunkt on ta igal juhul.

Tee peeglist aken

Akendeta tubades - enamasti vannitoas - muudab peegel väga palju. Ole julge ning vali suur peegel, et võtta maksimum valgusest ja samas tekitada tunne avaramast ruumist. Sellistes kohtades on eriti kasulikud raamideta peeglid. Eriti efektse tulemuse saamiseks vali seinast seinani peegel.

Teistes hämarates kohtades - näiteks esikus või trepiastmete juures - võib aga aknaraami imiteeriva raamiga peegel luua illusiooni valgusküllasest aknast.

Mängi vormide ja sümmeetriaga

Peeglitega sisustades ei tasu funktsiooni kinni jääda ning panna neid ainult sinna, kus vaja või valida traditsionaalseid ruudukujulisi ja ümaraid vorme. Vali julgelt erikujulisi peegleid.

Proovi ka ootamatuid kohti. Katseta, kuidas mõjutab ruumi see, kui paigutad peegli kummalegi poole akent. Nii paigutatuna loovad peeglid huvitava tasakaalu ja harmoonia.

Mitte ainult toas

Peeglid ei ole loodud ainult siseruumides kasutamiseks. Valgusta nende abil näiteks hämarat aianurka, rõdu või terrassi. Roheluse vastu asetatud peegel loob avarama tunde ja lisab ootamatust.

Või kui soovid, aseta aeda suur peegel, millest koosviibimiste ajal näiteks huulevärvi kohendada - nagu seda teeb Rita Ora oma Londoni kodus.