Teema üle on kordi arutletud Redditis ning viimasel ajal sisustab TikToki voogu @GeeOfDee loodud vastavasisuline heli, mida kasutatud juba üle 1000 korra.

Miks mõjub laetuli nii ebameeldivalt, et seda kasutada ei taheta? Miks eelistavad paljud hästi valgustatud ruumile hämarat?

Vastus on lihtne. Ere sinine valgus, mida kasutatakse tööruumides ja mida kiirgavad arvuti- ja telefoniekraanid, hoiab meid üleval ning tegusana. Õhtul koju jõudes on aga aeg puhata. On ka inimesi, kes tunnevad, et ere valgus koormab nende silmi.

Hämar valgus mõjub rahustavalt, aitab pärast pikka tööpäeva paremini lõõgastuda ning kannab meid lähemale unele. Soe valgus aitab kehal melatoniini toota, mis omakorda aitab kergemini magama jääda. Nii feng shui's kui interjööriteraapias soovitatakse magamistoas kasutada mõnusa atmosfääri loomiseks mahedaid valgusallikaid. Hämar valgus aitab ka lapsi, kellel sageli on üleminek mänguajalt uneajale keeruline.

Ilmselt on hämara valguse armastajate seas ka palju romantikuid. Hämar valgus loob meeleolu ning vajaduse korral innustab ka kirge ning romantikat.

Niisiis, kui soovid paremat und, kustuta poolteist kuni kolm tundi enne magamaminekut laetuli ja anna oma parim, et piirata arvuti- või telefoniekraani vaatamist. Just nii pikk aeg on piisav, et pidurduks melanopsiini teke ning keha hakkaks valmistuma magamaminekuks.