Televiisor kui pildiraam

Telesaadete asemel kunsti või fotode näitamine on lihtne viis, kuidas ruumi meeleolu muuta. Kaminakanal on ilmselt kõigile tuttav alternatiiv saadetele. Ise sisu valides on aga võimalusi lõpmatult. Miks mitte kodus viibides saadete asemel vaadata fotosid mõnest meeldivast reisist või nautida kunsti? Päris kindlasti jõuab nii rohkem tehtud, sest telesaated ei tõmba tähelepanu endale. Arvata võib, et ka meeleolu on parem, sest valid ju fotod või kunsti, mis just sulle meeldib. Digitaalseid kunstiteoseid saab endale soetada näiteks Etsy'st.

Teleka raamina kasutamine on hea nipp ka pidudeks. Olgu tegu lihtsalt mõnusa õhtu, teemapeo või pühadega - taustaks olev kunst loob alati häid võimalusi jutu alustamiseks. Ja muidugi aitab kaasa sobiva meeleolu loomisele.

2022 aastal tuli Samsung välja teleriga The Frame, mis näeb välja kui õhuke pildiraam ja millega saab nautida nii häid saateid kui kunsti. Televiisorist kunsti nautimiseks on aga rohkem variante kui oma teleri eelpool mainitu vastu vahetamine. Tegelikult saab pea iga televiisorit kasutada pildiraamina. Kuidas?

USB pulga abil

USB pulk on vana, aga lihtne, abimees. Lae pildid mälupulgale ja ühenda teleri USB pesaga. Mõnel teleril asub see küljel, teisel taga. Olenevalt telerist võib edasine erineda, kuid kindlasti peaks avanema variant valida meeldiv pilt või käivitada slaidiesitlus.

AppleTV või Chromecast'i abil

Erinevad voogedastusseadmed võimaldavad samamoodi kunsti või oma fotosid telekasse edastada. Nendega lisandub ka võimalus Youtube'is leiduvaid kunstitööde videoid kasutada. Mõnel juures veel mahe taustamuusika. Siin mõned talvised näited: