Võitja selgub rahvahääletuse ja žürii otsuse tulemusena 22. detsembril. Žürii teeb valiku kolme kõige enam lugejatelt hääli saanud kodu seast. Žüriisse kuuluvad Moodsa Kodu toimetajad ja auhinna välja pannud Shishi esindaja. Auhinnaks on Shishi välja pannud kauni komplekti klaasist jõulukaunistusi. Auhinna väärtus on 440 eurot. Konkursi tingimuste ja auhinna kohta loe lähemalt SIIT.

Esmalt tutvu 24 finalistiga ning allpool saad oma lemmiku esimeseks sättides talle hääle anda!

1. Rikkalikus tuledesäras kodu

Esimesed jõulumeeleolus kodud on meieni jõudnud ning hakkame neid tasapisi avaldama. Meie esimeses kodus on suur rõhk pandud tuledele ja detailidele. Õuest kumav jäine sinakas valgus on huvitavas kontrastis toas valitseva sooja ja õdusa meeleoluga.

2. Kuldses jõulurüüs kodu

Lapsepõlves olid pühad ja pidustused meie peres pigem tagasihoidlikud. Osaliselt seetõttu on minu tänane elu 100% vastupidine. Maakodus on neli jõuluehteis kuuske aasta läbi. Linnakoju seadsime tänavu kaks valget kuuske.

Sel aastal palus poeg tagasihoidlikult, et kui võimalik, siis äkki sel aastal esimest korda tema elus ma ei pane kuuske septembri lõpus üles. Vaevu pidasin vastu, kuused said üles 1.advendil.

3.Armas jõulumaagiast pakatav kodu

Tuledes romantiline kodu, kus on alati olnud jõulud tähtsal kohal. Kaunilt dekoreeritud aken pakub kindlasti vaatamist tundideks. Kodusoojus ja jõululõhn on kindlasti parim tunne, mida hinges kanda.

4. Neutraalsetes toonides jõulupühad

Paar pilti meie kodu elutoas olevatest jõulumeeleolu tekitavatest detailidest. Kuna peres on neljakuune beebi, siis pole sel aastal mahti olnud teisi tube kaunistada. Viibime päris palju elutoas, seega armas kuuseke ja mõni detail veel tekitavad meile mõnusa tunde! Kõige olulisem on perega koos veedetud aeg ja sel aastal saame seda teha koos uue pereliikmega.

5. Värvilistes tuledes aed

Selles koduaias Sakus on traditsioon ja eesmärk iga aasta aina tulesid juurde lisada. Käesoleval aastal võeti küll vastu otsus, et lisa juurde ei tooda, ent tundub, et tulede kogus on juba praegu muljetavaldav.,

6. Jõulumeeleolus klaasmaja ja tuledes tuba

Kodu, kus jõulukaunistused seatakse üles võimalikult vara, et neid ka maksimaalselt nautida. Kõige rohkem kasutatakse erinevaid tulesid - nii toas kui õues klaasmajas. Meeleolu on tõeliselt hubane. Klaasmajas talvel kuuma teed nautida on kindlasti mõnus.

7. Disko hingega jõulupuud

Selles kodus ehiti kuused sel aastal nii tuppa kui ka kodumaja ette aeda. Jõulutulesid oli lausa nii palju, et lisaks toas olevale kuusele, kolisid nad ka teisele jõulupuule aias. Eesmärgiks rõõmustada õhtuhämaruses möödujaid. Ehete valik oli mitmekesine. Perepea suurimad lemmikud on diskokuulid - väikeste peeglitükkide kaetud kuulid. Lisaks toob ta välja, et tema unikaalseks käekirjaks on kuusk alati ohtralt ehtida. Mida rohkem, seda uhkem! Ja muidugi on olulised valgustused - toakuusele pandi 500 LED-tuledest kett ja õuekuusele 750 LED-tuledest kett.

8. Kodu, kus elegantne sinise ja kuldse duo loob luksusliku meeleolu

Pole kahtlustki, et sinisega sobib kuldne valatult. Selles soojas kodus on kasutatud just neid kahte värvi ning tulemus on külluslik. Meeleolu täiendavad päkapikud ning elektrikamin. Tõeliselt hubane jõulunurk!

9. Pisikene ja armas jõuluilmeline kodu

Oma kodukaunistuste kohta kirjutab omanik nii: „Jõulud on imeline aeg aastas, see maagia on nii eriline. Igal aastal soovime seda maagiat tekitada ka oma kahele väiksele pojale ja seetõttu toome juba detsembri alguses kuuse tuppa ja ehime selle. Jõulumeeleolu tekitamiseks kaunistame ka aknad ja riputame üles jõulutulukesed. Jõulude ajal on meie pere jaoks kõige olulisem see aeg, mida koos veedame. Jõuluperioodil võtavad tavaliselt inimesed aja maha ja on koos kõige lähedasematega ning nii on ka meie peres.“

10. Kodu, kus jõuludeks saab kaunistatud kõik - maja, puud ja räästad

Kodu, mille keskmeks on jõuluemotsiooni loomine kolmele lapsele. Ära kaunistatakse terve maja, nii seest kui väljast. Kõik aknad, puud ja räästad. Terve elamine viiakse jõulumeeleollu, et tunne oleks soe ja helge.

11. Valgesse ja tuledesse rüütatud kuused meeleolukas kodus

Lihtsuses peitub võlu nagu see kodu ilmekalt näitab. Valgesse rüütatud tuledes kuusepuu, väike kuuseke köögilauale ning kaunis vaade terrassile loovad äärmiselt meeleoluka õhkkonna.

12. Klassikalistes värvides aed ja kodu

Valgus, mis toob rõõmu. Jõulukuu on selles kodus üks oodatumaid kuid, kus nauditakse kaunistamist ja imetletakse ilu kui maad katab valge lumevaip.

13. Talve võlumaa

Maagilisel jõuluajal on sellele perele oluline, et killuke pühademeeleolu oleks tunda igas toas, ka esikus ja vannitoas. Taladele riputatud dekoratsioonid annavad eriti efektse ja maagilise mulje hämaras mil tundub, et dekoratsioonid justkui hõljuksid. Jõuluilu pakub ka ise tehtud imemaitsev jõulupuu - croquembouche. Aeda on loodud hubane istumisala, kus pereliikmetega lõkke ümber kuuma glögi või kakaod nautida.

14. Väikesekasvuliste kuuskedega eesaed, mis omanikke tuledes tervitab

Maja ette istutati väikesekasvulised kuusepuud, et oleks talvel mida ehtida. Pererahvas naudib õhtul koju jõudes tuledes tervitavat aeda. Jõulude ajal on tore rõõmustada lapsi - ehtimine, sussid aknal, piparkookide küpsetamine, tundide viisi lumes müttamine, kindluste ehitamine ja isegi igapäevane lume lükkamine.

15. Tšillikasvataja jõulukaunistus

Tšillikasvatajast daami tubane jõulukaunistus. Tšillid on ehtsad ja sobivad imeliselt jõulueheteks ning kui jõululauas särtsu väheks jääb saab neid toidule lisada.

16. Must-valged jõulud

Armas kodu pühade ootuses: kamin ja peegel said kuulidest vanikud, terrass on kaunistatud kuusevaniku ja tuledega ning igal õhtul põlevad laternates küünlad.

17. Isetehtud jõuluehetega kaunistatud kodu

Jõulude aegu tuuakse sellesse koju kuusk ja kapist tulevad välja enda meisterdatud jõulukaunistused - vildist ingel ja ise korjatud ning värvitud käbidest kompositsioonid. Lauale sätitakse kõike head paremat ehk traditsiooniline jõulupraad.

18. Mänguline mudelautodega kaunistatud kuusepuu

Selles peres on kuusepuu alati väikse vimkaga. Käesoleva aasta kuuseehete punased kaunistused tulevad 5-aastase poja mänguasjakastist. Välja otsiti kõik punased väiksed mudelautod, lisati juurde punased lipsud ning saigi pool kuusepuud ehitud.

19. Armas kodu Läti piiri ääres

Vanavanemate armas kodu Läti piiri ääres on kaunistatud traditsionaalselt tuledesse ja punasesse jõulurüüsse.

20. Kodu, kus päkapikke jagub igale poole

Jõulud on selles peres alati tähtsal kohal. Kodukaunistamise märksõnadeks on ilus, mänguline ja romantiline. Armsaid päkapikke jagub igasse tuppa rõõmu jagama.

21. Soojusest ja hellusest pakatav kodu

Üle 20 aasta on ka selles kodus jälle elus kuusk. Pärast laste väljakolimist tundus kodu nukker ja tühi. Nüüd on sinna taas koju saabunud väikeste laste kiired sammud ja rõõmsad kilked. Seekord lastelaste omad. Just nende pärast on kaunistatud kodu ja oodatakse jälle koos jõuluvana.

22. Kelmikad lumememmed seintel

Toredad puidust lumememmed toovad sellesse koju jõuluaja alguse. Nad saadavad hommikul pererahva teele ja ootavad õhtul koju. Samuti tervitavad nad rõõmsalt külalisi!

23. Kodu, kus torm lisas kaunistustele viimase lihvi

Kaunilt kaunistatud terrass, mille torm Birgit lund täis tuiskas ning sellega meeleolukale jõulukaunistusele viimase lihvi andis. Toas rõõmustab meelt jõulupuu, mille kaunistamiseks on kasutatud paelu, kardinat ning erinevaid dekoratsioone nagu suled ja linnukesed.

24. Kodu, kus valitseb helge valge

Pere kirjutas oma kodu kohta: „Meie kodu lihtne pühademeeleolu. Püüame alati väljas tuledega valgust ja helgust juurde tuua sel muidu nii pimedal ajal. On endal ilusam ja loodetavasti ka möödujatel veidi helgem tunne. Ka aknad saavad sageli oma kaunistuse. Toas meeldib valgete kuulidega tekitada lumist meeleolu. Ja muidugi ilmuvad välja päkapikud.“

Kõik osalevad kodud on nüüd üle vaadatud. Reasta kodud meeldivuse järgi - esimeseks ikka see, mis kõige rohkem meeldib.