1. Köök on suhtlemiseks

Ümar köögisaar on ideaalne pidude ajal - see soodustab inimeste kogunemist selle ümber ning eriti avatud köögi puhul muudab sujuvamaks ühe ruumi ülemineku teiseks. Köögisaar võib hõlmata ka istumisala, mis lubab külalistel mugavalt selle ümber istuda ja sotsialiseeruda.

2. Muuda oma köök multifunktsionaalseks ruumiks

Peresõbralikku kööki võib lisada ka töönurga, kus teha tööd või koduseid ülesandeid. Kui tegu on eraldi kirjutuslauaga, vaadake, et see harmoneeruks ülejäänud köögi sisustuseks.

3. Lisa nutikaid ruumijagajaid

Mitte kõik kokad ei armasta publikut - ära karda kasutada leidlikke ruumijagamislahendusi, näiteks kahele poole avanevaid riiuleid.

4. Ebahariliku kujuga riiulid

Köök peaks olema lõbus ja põnev paik, nii et ole avatud tavapärasest erineva kujuga (näiteks kumeratele) riiulitele ja panipaikadele ning julgetele värvilahendustele.

5. Kasuta puitu

Puidust köögikapid on populaarne valik nende seas, kes armastavad ajatut ja klassikalist interjööri. Moes on ka teised naturaalsed materjalid, nagu näiteks marmor.

6. Avatud säilituspinnad

Klaasustega seinakapid sobivad hästi kaunite nõude eksponeerimiseks.

7. Mängi mustritega

Tööpinna tagaseinale paigutatud efektne muster võib olla tõhus ka pisiplekkide varjamiseks. Samas on moes ka pretensioonikad läikivad glasuuritud kividest pinnad.

8. Kraanikausiseelik

Kunagi vanamoodsaks ja kohmakaks peetud kraanikausiseelik on tagasi moes, võimaldades mängida värvide ja tekstuuridega ning lisades nostalgiat. Ka teised retroelemendid teevad võidukäiku.

9. Kasuta musta või erksaid värve

Musta värvi köök võib mõjuda luksusliku ja kutsuvana. Kui see aga liiga pöörane tundub, mängi lihtsalt julgelt erksate värvidega. Moes on ka köögikappide ülevärvimine.

10. Mängi valgustusega

Vali mitmekihiline kohtvalgustitega lahendus või vürtsita kööki mõne eriti efektse ja kunstipärase laelambiga.

Allikas: Homesandgardens.com