Võimalusi hubase interjööri kujundamiseks on mitmeid. Suviselt kergete ja õhuliste tekstiilide asemel võib nüüd välja otsida villasemad ja karusemad padjad ja pleedid. Oluliseks muutuvad ka pisikesed sisustuselemendid, nagu küünlad ja laternad. Aksessuaaridel on küll suur mõjuvõim, kuid suurema osa kodu ilmest kujundab siiski mööbel, mida me hooaja muutudes välja ei vaheta. Seetõttu on kodu sisustades oluline tähele panna, et külmale ja kargele klaasile või industriaalsele metallile pakuks interjööris tasakaalu ja soojust puitmööbel, mis on olenemata sisustustrendide muutumisest alati au sees ning mõjub ajatult nii linnakorteris kui ka maakodus. Puit on materjal, mis aitab interjööri hoobilt hubaseks muuta. Ühegi teise materjaliga ei ole maalähedast muljet nii kerge saavutada.

Tammepuidust voodi Denver 16

Suur mõju väikeste detailidega

Puitu ei pea interjööris olema tohutult palju. Erinevate materjalide kombineerimine on harmoonilise sisekujunduse loomisel vägagi teretulnud. Ka üksikud puidust elemendid aitavad tervikpilti pehmemaks muuta. Kui soovid elutuppa pisut soojust ja uut hingamist tuua, piisab ühest-kahest pisemast mööblitükist, et olukord hoopis uuele kursile suunata. Too elutuppa näiteks uus diivanilaud või telerialus ja juba võib näha, kuidas tuba elama läheb.

Sage mure igas kodus on see, et mingil hetkel kipub ruumi uute asjade jaoks nappima. Siis võib kodu täiendada mõne hubasust loova riidekirstu või riiuliga, mis palju ruumi ei võta, kuid mis on interjööris pilkupüüdvaks ja meeleolu loovaks detailiks.

Tammepuidust magamistuba Denver

Puit on alati trendikas

Hetketrendid soosivad rikkalikke puidumustreid ja naturaalselt viimistletud pindu. Korraga on moes nii hele kui ka tume puit ning kõik, mis sinna vahepeale jääb. Täispuit on paindlik materjal, mida on võimalik sobitada iga maitsega ja igasse interjööri. Õigemini võiks öelda, et puit on üks väheseid materjale, mis on alati moes ja mis peab vastu muutuvatele trendidele. Lihtsalt mõni hooaeg on trendikas värvitud puit, siis aga jälle võimalikult naturaalne viimistlus. Praegused trendid soosivad väga mitmekülgset ja liberaalset lähenemist. Kuna puit ise on taastuv ja tervislik materjal, on see juba iseenesest aina rohelisemaks ja keskkonnasõbralikumaks muutuvas maailmas väga suur ja vankumatu trend.

Tammepuidust mööblisari Dallas

Puitmööbli headest omadustest

Lisaks sellele, et puit aitab elamise mõnusalt koduseks kujundada, on puitmööblil teisigi häid omadusi – see kestab aastakümneid või isegi aastasadu, seda on lihtne hooldada ja vigastuste korral restaureerida. Eriti oluline on see näiteks söögitoas, kus suure pere iga päev kasutust leidev laud saab ikka aeg-ajalt täkkeid või kriipse-kraapse. Täispuidust lauda ei pea selliste iluvigade pärast maha kandma, vaid asi on lihtsasti lihvitav ja parandatav. Ka täispuidust toolid, mis on pidevalt kasutuses, on asendamatud. Neid on lihtne hiljem värskendada ja vajadusel parandada.

Puidu headest omadustest kõneldes ei saa üle ega ümber ka äsja mainitud keskkonnasäästlikust mõtteviisist ja muidugi ka tervislikust sisekliimast, mida täispuidust mööbel luua aitab. Kui lamineeritud saepurumööbel sisaldab sünteetilisi liime ja lakke ja võib lõhnata veel mitu kuud, siis kvaliteetse täispuitmööbliga seda muret pole.

Laia valiku ajas kestvat, tervisesõbralikku ja kvaliteetset täispuidust mööblit leiad Pesapuu salongidest. Sisustatud saab iga tuba, sest valikust leiad nii tamme- kui ka männipuidust kappe, kummuteid, laudu, diivaneid, voodeid, pinke, peegleid ja vastupidavaid puidust mänguasju lastetuppa. Magamistuppa leiad salongist ka rikkaliku valiku erinevaid madratseid.

Pesapuu Sisustuskeskused

Tallinn – Kohila 3A, sissepääsuga Kohila 3, 3. korrus

Tartu – Sisustus E Kaubamajas, Tehase 16, 2. korrus

Külasta ka Pesapuu e-poodi ja tee ost kodust lahkumata!

Jaga
Kommentaarid