1. Alanda pesu pestes temperatuuri ja lühenda pesutsüklit. Uuemad masinad teevad 60- või 40-kraadise vee asemel töö ära ka 30 kraadise veega.

2. Kui pesed pesu, siis pane masin nii täis kui võimalik. Ka heledat ja tumedat pesu ei ole tarvis eraldi pesta, kui kasutada spetsiaalseid värvipüüdjaid. Ühe värvipüüdja lehekese hinnaks tuleb 2 senti. Täiendav masinatäis pesu maksaks aga üle kümne korra rohkem. Masin tarbib 1,5 tunnise tsükli jooksul energiat 0,97 kWh (x keskmine börsihind 36,12 senti kWh + võrguteenus, taastuvenergia tasu ja aktsiis).

3. Kuivati asemel kuivata ilusa ilmaga pesu õues. Talvehooajal pole paha ka pesu toas kuivatamine, mis aitab küttest liigkuivas õhus just niiskust tõsta.

4. Boileri puhul annab juba mõnekraadine temperatuuri langetamine märgatava kokkuhoiu. Boileri puhul piisab temperatuurist 55 kraadi ja seejuures väheneb katlakivi teke, mis mõjutab samuti boileri energiatarbimist. Bakteri vohamise oht on temperatuuril alla 55 kraadi. Kindluse mõttes võib korra nädalas tõsta boileri temperatuuri ka mõneks tunniks kõrgema temperatuurini, kuid pidevalt seda 60-70 kraadi juures töös hoida ei ole mõtet.

5. Kui kütad elektriga, siis tasub teada, et juba ühe kraadi võrra toatemperatuuri alandamine tähendab ligi viieprotsendilist küttekulu alanemist. Sügistalvisel ajal pole mõtet maika väel kodus ringi silgata - otsi parem välja villased sokid ja kampsunid ning tunned end mõnusalt ka paar kraadi madalama temperatuuriga toas. Üks 1500 w elektriradikas kasutab täisvõimsusel töötades 1,5 kw energiat tunnis. Ööpäevas teeb see 36 kwh ehk praeguste hindade juures julgelt üle 10 euro. Kui kodus juhtub olema veel mitu radikat, siis mida madalamale temperatuurile need kruttida, seda parem rahakotile.