1. Jäta kraanikauss, vann ja tualetipott samale kohale

Uuele ruumikujundusele on kerge mõelda. Sageli hakkab fantaasia lendama ja tekib sada ideed, kuidas võiks kõik ümber paigutada. Kraanikausi, vanni ja tualetipoti mujale paigutamine muudab kogu remondi märgatavalt kallimaks. Miks? Sest suure tõenäosusega kaasneb ümberpaigutusega vajadus muuta torude ja äravoolu asukohta. Selleks on vaja kutsuda torumees, osta täiendavaid materjale ja kõik läheb palju rohkem maksma. Ümberpaigutusele tasub mõelda vaid juhul, kui torud on vanad ja vajavad nii või teisiti vahetamist. Kui tualetipott või vann on vana ja näeb kulunud välja, siis vaheta need lihtsalt ära või laheda olukord uue ägeda valamukapiga. Alati pole mõistlik ruumi värskendamise eesmärgil ruumi täiesti ümber planeerida.

2. Vuntsi üles asjad, mis sul juba on

Mõtlesid, et vahetad elamises kõik välja? Viska asjadele pilk peale ja võib-olla saad mõnele asjale anda lihtsal moel palju värskema ilme. Vahel piisab kodule täiesti uue ilme andmiseks sellestki, kui värvid lihtsalt mõne seina ära või paned elutuppa uue tapeedi. Samuti on alati heaks nipiks vana mööbel üle värvida. Kui need tööd ise teha, ei kulu värskendamisele ka üüratuid summasid.

3. Tee ise, seal kus vaja ja väldi isetegemist, seal, kus teadmised puuduvad.

Tee võimalikult palju remonditöid ise. Elektritöid ja torutöid muidugi on parem vältida, kui sa just spetsialist ei ole. Hiljem võib teadmatusest tekkinud vigade likvideerimine mitmeid kordi kallimaks minna kui kohe spetsialist palgata. Ise võid aga julgemalt ette võtta pahteldus- ja värvimistööd. Samuti on täiesti õpitav plaatimine-vuukimine ning parketi paigaldamine. Internet on õpetlikke videosid täis!

4. Kasuta kalleid materjale mõistlikkuse piires

Kalleid ja pilkupüüdvaid detaile ei pea olema palju. Tihti piisab interjööris efekti andmiseks vaid paarist silmapaistvast elemendist, mida muu (ja soodsam) sisustus toetab. Vannitoas võib selleks olla omanäoline dušisein, elutoas mõnus suur diivan, söögitoas efektsed söögitoolid jne.

5. Mõtle enne kaks korda, kas soovid ikka süvistatavaid valgusteid

Valgustite pealt annab üsna palju kokku hoida, eriti, kui tegu on terve maja remondiga. Süvisvalgustid on küll mugavad ja annavad palju valgust, kuid neid tasub paigaldada siis, kui vana lagi on väga korrast ära ja vaja on nii või naa uus lagi paigaldada. Kui aga vana lagi on korralik, ei ole valgustite pärast ekstra mõtet ripplage paigaldama hakata ja suuri summasid kulutada. Palju lihtsam ja soodsam on leida mõni pinnapealne valgusti või efektne ripplamp ja olemasolevat lage kergelt pahteldada ja värske värvikihiga uuendada. Kui soovid valgustust üle toa mitmesse punkti hajutada, siis on süvisvalgustitele pinnapealseks alternatiiviks stiilsed siinivalgustid.

Allikas: zillow.com