1. Lummav kiviait Jõesuu külas, 29 900 eurot

Jõesuu on maaliline küla Pärnumaal, mis paistab silma lopsaka looduse, lähedal asuvate rabade, looduskaitsealade ning kaunite jõekallastega. Kaugel ei asu ka suvepealinn Pärnu – sinna võib sõita kõigest poole tunniga. Müügis oleval tootmismaal asub heas korras kiviait, mille uus omanik võib oma maitse järgi stiilseks suvekoduks renoveerida. Krundist vaid mõne sammu kaugusel on Pärnu jõgi ja mitmed suurpärased ujumis- ja kalastamiskohad.

Tutvu kuulutusega lähemalt SIIN.

2. Kaunis talukoht Noarootsis, 64 900 eurot

Noarootsis, Sutlepa külas, otsib üks mõnus ja romantiline vana talukompleks endale uusi omanikke.
Krundi suuruseks on 7029m2. See jaguneb omakorda õuealaks, viljapuuaiaks, väikeseks niiduks ja metsatukaks.
Kinnistul asub 3 eraldi hoonet, mis ümbritsevad privaatset õueala: elamu (ehitisealune pind 95m2), kõrvalhoone/rehetuba/laut (ehitisealune pind 147m2), ait/saun ( ehitisealune pind 14m2). Kõigil hoonetel on ajastutruud rookatused. Ajalooline palkidest elamu on kaetud väljast tepp-plaatide ja krohviga. Vajab väljast renoveerimist. Elamu on seest suures osas renoveeritud - paigaldatud on uus põrand ja eelnevalt on vahetatud muuhulgas ka elektrijuhtmestik. Elamus on kokku 3 tuba ja avatud planeeringuga köök. Hoones on ahjuküte ja lisaks on paigaldatud elektriradiaatorid. Kõige suurem hoone Uuetoal on laut/rehetuba. Korrastustöid seal tehtud pole ja sestap vajab see potsentsiaalikas hoone kindlasti kapitaalset renoveerimist - sinna võib uus omanik rajada näiteks külalistemaja ja panna see suviti raha teenima.

Huvi korral tutvu kuulutusega SIIN.

3. Ajalooline kõrtsihoone Tartu külje all, 57 000 eurot

Kui Tartu kinnisvara tundub röögatult kallis või otsid midagi tõeliselt erilist, võib pilgu heita Tartu ümbrusse. 20 kilomeetri kaugusel Tartust asub looduskaunis Somma, kus on müüki tulnud suures osas algupärasel ja ehedal kujul säilinud 19. sajandi algusest pärinev kõrtsihoone. Kõrgete lagedega hoonekompleksist saab renoveerida väga stiilse ja omapärase kodu, aga miks mitte ka majutusasutuse. Somma kõrts on kantud arhitektuurimälestiste nimekirja ja hooned kuuluvad muinsuskaitse alla – see paneb ehitusele mõned piirangud, aga võimaldab ka rekonstrueerimiseks erinevaid toetuseid taotleda.

Huvi korral saad kuulutusega tutvuda SIIN.

4. Hubane maakodu Nepste külas, 55 000 eurot

Häädemeeste vallast, Pärnu ja mererandade lähistelt leiab ühe perspektiivika maakodu, millest võib renoveerimise käigus voolida tõelise pärli – siin on mõnusalt kõrged laed, hästi säilinud ja taastamisväärsed puitpõrandad ja palju muud autentset, mida säilitada. Looduskaunis kohas asuv maja asub mõne kilomeetri kaugusel Rae järvest. Ümber on matkarajad ja telkimisalad ning rikkalikud marja- ja seenemetsad. Pärnusse on u 40 km, Häädemeestele u 7 km.

Huvi korral vaata kuulutust SIIT.

5. Pidula mõisa moonakamaja Saaremaal, 50 000 eurot

Karujärve lähistel asuva Pidula mõisakompleksi juurde kuulunud ajalooline elamu on ehitatud 1820. aastal. Moonakamaja juurde kuuluvad lisaks veel ait, saun ja lehtla ning paraja suurusega krunt (1086 m2), kus aiandusega tegeleda. Elamu puhul on tegemist ühekorruselise viilkatusega dolomiitplokkidest hoonega, mille ühes otsas paiknevad eluruumid ja teises otsas majandusruumid. Maja eluruumide osas on kaks sissepääsu, nii tänava kui hoovi poolt, ning seal paiknevad koda, köök, esik, elutuba ja magamistuba. Majandusruumide pooles asuvad rehetuba ja endine laudaruum, mille võib soovi korral eluruumiks renoveerida. Elamu ja aidahoone paiknevad ajaloolise mõisapargi territooriumil ning on tunnistatud kultuurimälestiste hulka.

Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.