Apsakad, mida vältida:

Vale ilma valimine. Maja värvimiseks ei tasu valida suve kõige kuumemat ja päiksepaistelisemat ilma ega ka sellist päeva, kus töö ähvardavad rikkuda vihmahood. Parim õhutemperatuur värvimiseks on +15 – 20 °C ja õhu suhteline niiskus ca 50%. Lauspäikeses ja liiga kuuma ilmaga kuivab värv liiga kiiresti ja tulemus võib jääda ebaühtlane. Värvimiseks on ideaalne pilvisem ilm, kus pole vihmaohtu. Laudis peab olema kindlasti kuiv ning sellel ei tohiks olla kastet ega vihmapiisku.

Eeltööde alahindamine. Kui värvimisele läheb eelnevalt värvitud puitvooder, vajab vana värvikiht päris korralikku töötlemist. Kui see osa vahele jätta, koorub uus värvikiht õige pea laiguti maha. Esmalt eemalda kaabitsaga vana värv. Meehaanilise kraapimise muudab lihtsamaks kuumaõhupüstoliga eelnev värvi kuumutamine. Maja tuleb enne värvimist ka korralikult mustusest, tolmust ja vana värvi jääkidest puhtaks pesta. Kui seal on koha leidnud hallitusseened, tuleb pinda spetsiaalse vahendiga töödelda. Maja kuivamise ja kruntimise vahele võiks jääda ööpäev kuivamisaega. Kui tegu on uue ja värvimata voodrilauaga, tuleb enne värvimaasumist tolm harjaga maha pühkida, et värv paremini pinnale nakkuks. Otse tolmule värvi kandmine ei ole sugugi hea idee.

Kas kruntida või mitte? Kuidas leida õige värv? Üldiselt toimib varem värvitud puitvooder, kus värv on korralikult kinni, ka ise krundina. Samas tasuks kruvide kohad, voodrilaua liitekohad ja otsad siiski krundiga parima tulemuse nimel üle käia. Kui sa oled ostnud vana maja ja sul pole õrna aimugi, kas maja on eelnevalt värvitud õlivärvi või veebaasil värviga, tasub endale osta universaalne krunt, mis valmistab pinna värvimiseks ette ja mille peal saad kasutada soovitud fassaadvärvi. Üldine reegel värvi valikul on selline, et õlivärviga värvitud puitmaja võib üle värvida õlivärvi või veepõhise akrülaatvärviga, aga akrülaatvärvi ei tohi üle värvida õlivärviga. Kui maja on viimistletud läbikumava lasuurvärviga, võib seda katta sama tootega või katva värviga. Uute voodrilaudade kruntimiseks kasutatakse puidukaitseainet või kruntvärvi. Värvida on soovitatav enne laudade seina löömist, et vältida hilisemaid ebaühtlusi välisilmes.

Kiirustamine ja valed töövahendid. Kui oled värvimistöö ette võtnud, siis varu selleks aega ja kannatust ja muidugi õiged töövahendid. Suvaline remondist üle jäänud pintsel või rull ei pruugi parimat tulemust tagada. Leia endale spetsiaalselt fassaadivärvimiseks leiutatud vahendid ja töö kulgeb palju lihtsamini ning kiiremini ja ka tulemus on silmale ilusam. Värvides jägi, et värvi ei saaks pintslile korraga liiga palju ning et värv mööda laudist alal nirisema ei hakkaks. Maja ära loodagi ühe kihiga üle värvida - maja värvimiseks kulub vähemalt kaks kihti värvi, et tulemus saaks ühtlane ja piisavalt tugev, et värvipind niiskusele ja päikesele pikka aega vastu peaks.