Teismelise tüdruku 12 ruutmeetri suurune tuba jättis enne muutumist üsna korrapäratu mulje, kuna seal puudusid funktsionaalsed sisustuslahendused. Tuba kasutati osaliselt ka panipaigana – seal oli asju, mis ei kuulu ühegi teismelise magamistuppa. Peamiste sisustuselementidena oli toas vaid madrats, kirjutuslaud ja osaliselt lahti võetud riidekapp. Lisaks puudus toas ka kena siseviimistlus.

Tuba enne:

Teismelise tuba enne totaalset muutumist

Teismelise tuba enne totaalset muutumist

Teismelise tuba enne totaalset muutumist

Teismelise tuba enne totaalset muutumist

Toa uus elu ja uus koloriit

Toale uue ilme andmisel alustas sisekujundaja koloriidi valimisest. Teismeiga on aeg, mil noor vajab piisavalt privaatsust ning isikupärast ruumi. Kuna teismeliste päevaplaan on üsna intensiivne, peab isiklik ruum olema lõõgastav. Noore tüdruku toa jaoks sobib ideaalselt ajatu värvipalett – must, valge ja roosa. Need värvid sobivad interjööri ka siis, kui teismeline vanemaks saab. Selleks, et ruum liialt külm ei tunduks, saab minimalistlikku ja monokroomset värvivalikut täiendada erinevates toonides dekoratsioonidega. Ühevärviline interjöör loob tuppa puhta ilme, mida saab hubasemaks muuta erinevate tekstiilidega nagu vaip, kardinad, voodipesu ja dekoratiivpadjad.

Tuba peale totaalset muutumist.

Tuba muudeti visuaalselt suuremaks

“See tuba oli üsna väike, kuid valge värv aitas seda visuaalselt suuremaks muuta. Ühevärvilises toas on hiljem lihtsam ka ruumi planeeringut muuta või seda värskendada. Näiteks saab tuppa lisada uutes värvides dekoratsioone või patju," soovitab sisekujundaja.

Väikest tuba saab visuaalselt suuremaks muuta ka seinapeeglitega. Kui suur peegel asetada täpselt toa ukse vastas asuvasse seina, lisab see ruumile sügavust. Sisekujundaja pani suure peegli kokku 30x30cm suurustest väikestest peeglites, liimides need suurele plaadile. Sedasi saab igaüks luua enda soovitud kuju ja suurusega peegli, sest peegliplaadid on kahepoolse teibiga kinnitatavad.

Funktsionaalne ja praktiline mööblipaigutus

Kõige tavalisem probleem teismeliste toas on vale mööbli paigutus ja selle kehv funktsionaalsus. Iga toas olnud mööbliese oli noore neiu jaoks liiga väike. See-eest peavad kõik mööbliesemed, riiulid ja aksessuaarid nii stiililt kui ka suuruselt ruumi sobima.

„Tuba on ristküliku kujuga, mistõttu jagasime selle kaheks osaks – õppimise ala, kus asub kirjutuslaud ja riidekapp, ning lõõgastumise ala, mis on pühendatud puhkamisele ja magamisele. Kuna ruum on väike, siis valisime tooli, mis sobib nii õppimiseks kui ka puhkamiseks. Väikestes ruumides tuleb alati seinu maksimaalselt ära kasutada, seega lisasime funktsionaalsed ja ilusad riiulid, seinavalgustid ja peegli,” selgitas sisekujundaja. Teismelisele sobilik on ka sülearvuti alus, mida saab kasutada õppimiseks või voodis filmide vaatamiseks.

Mugav lahendus asjade ja riiete hoiustamiseks

Ruumi korras hoidmiseks on vaja valida õiged lahendused teismelise riiete, hügieenitarvete ja isiklike asjade organiseerimiseks. Sisekujundaja sõnul valitakse tihti mõni väiksem mööbliese või kummut, et toas ruumipuudus ei tekiks. Sellisel juhul tekib sageli hoiuruumi nappus, asjad kuhjuvad ning tekitavad toas korratu mulje.

Väikeses ruumis ei tasu karta üht suurt mööblieset. Tuba näeb tänu sellele organiseeritum välja. Valida saab erinevaid moodulitest koosnevaid hoiustamislahendusi, mida on võimalik vastavalt vajadusele ka muuta. Optimeerisime ruumikasutust luues koha õppetööks nii, et laud on paigutatud riiulite vahele. Selline lahendus jätab piisavalt ruumi nii riietele kui ka teistele esemetele ning näeb organiseeritum välja. Samuti on oluline ruumi kõrgust maksimaalselt ära kasutada - kõrgele saab paigutada hooajalised esemed, mida koguaeg tarvis ei lähe.