1. Uus ja huvitav tagasein

Kui värvitud tagasein on määrdunud ja soovid selle ülevärvimise asemel midagi uut ja põnevat katsetada, on võimalus tagasein alati ära plaatida. Kui sa ei soovi aga nii suurt tööd ette võtta, katseta näiteks veekindla tapeediga, millega köögi välimusele kardinaalselt teine välimus anda.

2. Pisikesed, kuid olulised akessuaarid — kapinupud

Vahel annavad mõjusa tulemuse ka imepisikesed detailid, nagu kapinupud või käepidemed. Kui lisad vanale ja säinud köögimööblile pilkupüüdvad nupukesed, mõjub ka mööbel stiilsemana.

3. Rikasta kööki mõne uue aksessuaariga — näiteks vaibaga

Uued asjad toovad interjööri koheselt uue hingamise. Kui oled seni peljanud kööki vaipa tuua, siis tea, et tänapäeval on saadaval väga palju väga lihtsasti puhastatavaid vaibakesi, millega oma elamisse rohkem värvi ja hubasust tuua!

4. Loobu üleliigsest

Kui köögiriiulid on ülekoormatud erinevast komplektist pärit nõude, kuivainepakkide ja muu kolaga, siis saavutad hea efekti hoopis vastupidist meetodit kasutades — loobu kõigest üleliigsest. Mida vähem on köögis asju nähtaval, seda puhtam ja värskem see ka tundub. Kui ruumi on vähe ja olemasolevad riiulid kipuvad olema üle koormatud, leia koht mõnele uuele kapikesele või riiulile.

5. Kujunda aknalauast ürdiaed

Kui soovid otse aknalaualt köögis valmivatele roogadele värsket basiilikut, rosmariini, murulauku või peterselli näpistada, siis tea, et praegu on suurepärane aeg sellega algust teha. Päevad on pikemad, valgust on rohkelt ja ka kõige nõudlikumad maitsetaimed kasvavad aknalaual jõudsalt.