“Alguses mõtlesime, et ehitame vanast laudast ümber suveköögi, kuid lõpuks ei jäänud endisest ehitisest enam midagi alles,” selgitab Liina. Köögis on vahemerelikku hõngu: punastest vanandatud tellistest laotud müürid, käsikrohviga viimistletud päikesekollased seinad, oliivirohelist tooni mööbel, kiviplaatidest põrand — kõik see kokku jätab tunde, justkui istuksid päikeseranniku vanas majas Provence’is. Maailmas palju reisinud ja rännanud pererahva sõnul oligi Provence märksõna, millest lähtuti oma kööki kujundades.

Suvel lükatakse kauni köögi voldikaknad kokku ning kõrvalhoonest ja aiast saab kokku suur suvine elamine.

Loe seda inspireerivat lugu edasi märtsi Maakodust!

Värskes Maakodus veel:

  • Paisjärve talu taassünd
  • Pliidid ja praeahjud kerge vaevaga puhtaks
  • Vanad põrandalauad mööbliks
  • Mida märtsis köögiviljaaias teha?
  • Uut ja väärikat seemnepoest

LOE LISAKS: