Amanda Liberty (33) vaimustus antiigi vastu näib kõvasti ületavat tavapäraseid mõõtmeid. Vabal ajal suursuguste valgustite restaureerimisega tegelev naine on alati imetlenud lühtrite kaunist välimust ja usub, et inimestel ei ole võimalik tihti ise otsustada kellesse või millesse nad armuvad.

Oma uue partneri on ta ristinud hellitavalt Lumiere’iks (prantsuse keeles valgus). Asja teeb veelgi veidramaks see, et Lumiere’i näol ei ole tegemist tema esimese partneriga. Varasemalt on naine olnud suhtes valgustitega, aga ka muude esemetega. Agalmatofiilia kummitas Amandat juba teismelisena, kui tema esimeseks suureks armastuseks oli trummikomplekt. Samuti on ta olnud sügavalt armunud Ameerika Ühendriikide kuulsasse vabadussambasse, millest tuleneb ka naise perekonnanimi.

Oma praeguse partneriga kohtumist peab ta armastuseks esimesest silmapilgust: “Kohe kui eBay oksjonil Lumiere’i märkasin, teadsin, et ta on minu jaoks see õige.” Kuigi Liberty kogusse kuulus juba varemgi 24 kroonlühtrit, kellega ta “avatud” suhtes oli, ei heidutanud naist ka krõbe hind. Et armastus ei küsi raha, pidi naine ainuüksi lühtri transportimise eest välja käima pisut rohkem kui 400 eurot.

“Kuigi lühter asus Saksamaal, hakkasin kohe plaanima, kuidas teda Inglismaale toimetada,” kommenteeris naine. “Turvalisuse huvides oli ta transpordi jaoks juppideks lahti võetud, kuid kui hakkasin lühtrit uuesti kokku panema, tundsin, kuidas meie suhe muutub järjest tugevamaks.”

Möödunud valentinipäeval palus Amanda Liberty oma kroonlühtrist kaaslase kätt ning tulevikus plaanitakse kindlasti ka abielluda. Sellegipoolest jagab naine oma sõnul voodit hoopis Jewel’i nimelise kroonlühtriga, sest Lumiere on siiski juba väärikas eas ning vajab hella kohtlemist.

Vaata härdaid pilte kaunist noorpaarist SIIN.

Vaata ka videot:

LOE LISAKS: