Külastasime konsultatsiooniks ühte tuntud köögimööbli firmat ja Tiger Woodi. Viimane jättis meeldivama mulje — tundus, et inimesed on valmis suhtlema ka meiesuguste asjatundmatutega. Lõplikud pakkumised tulid päris sarnaselt 4000 euro kanti. Summa sisse ei kuulu köögitehnika (külmik, ahi, pliit, nõudepesumasin, õhupuhasti). Jep, päris jõhker hind köögi eest. Kuna me eelmisesse koju valitud suvaka köögimööbliga rahule ei jäänud, siis oleme valmis sel korral rohkem investeerima, on see ju selline aastakümneid püsiv väljaminek. Paraku aga on majanduslik olukord hetkel selline, et peame köögi tellimise jaanuarikuusse lükkama. See omakorda tähendab muidugi ka, et tuleb kauem köögita hakkama saama. Aga mis teha, muud üle ei jää.

Põrandaplaadid — õnnestunud ost

Tallinnas käigu suurim kordaminek oli muidugist keraamiliste plaatide leidmine. Nende hankimisega oli meil juba küllaltki kiire, sest uuel nädalal lubasid ehitusmehed vannitoaga tegelema tulla ja siis on juba jõulud ja aastalõpp ja. Praegu oleme veel enam-vähem selles graafikus, et vannituba võiks aasta lõppedes korras (plaaditud, wc-potiga, vanniga) olla. Aga keraamilisi plaate käisime valimas Hansas Plaadimaailmas. Kui varem olime arvestanud, et ruutmeetri pealt maksaksime max 20 eurot, siis läks veel paremini. Valik oli suur, hinnad head. 15 ruutmeetrit seinaplaati, 12 ruutmeetrit põrandaplaati pluss 2 ruutu tehnoruumi põrandaplaati läksid maksma 260 raha. Plaatimissegu saime kauba peale, mingi kampaania korras. Siin üleeile tellisin veel ühe paki põrandaplaati igaks juhuks juurde, seega 270 oli lõppsumma. Ehk et jäime väga rahule. Meie valik oli muidugi äärmiselt igav. Ses mõttes, et põrandale tuleb 30x60 cm tumehall ja seina 20x50 valge, veidikene reljeefne plaat. Need põrandaplaadid on päriselus hulga ilusamad, tekitasid sellise betoonpõranda mulje, mis mulle väga meeldib. Ma muidugist südamest loodan, et ehitusinimesed suudavad need suured põrandaplaadid korralikult maha panna ja kena kalde ka sättida. Pidi igatahes tehtav olema, öeldi.

Dilemma vannitoas

Natuke oleme siin aga vannitoaga teelahkmel. Algselt plaanisime vannitoa seinad niiskuskindlamast (!) kipsist üles ehitada, hüdrotõkkega korralikult katta ja asi ants, korralik ventilatsioon tuleb ka. Eelmises kodus niimoodi ju tegime. Siis lugesin siin üht koduehitust kajastavat blogi ja jäi silma selline materjal nagu Tycroc. Mul võtab see kipsi ja hallituse teema nii kõhedaks, et hädasti oleks mingit paremat alternatiivi vaja. See Tycroc on muidugi ilge keemia, aga äkki siiski parem kui potentsiaalne hallitus?! Ühesõnaga me siin mõtleme. Ja juba pikemat aega. Osa vannitoa seintest on juba niiskuskindlaga kaetud, aga otse veega kokkupuutuvad veel paljad, just selleks puhuks, kui mõne muu variandi ikka kasutusele otsustame võtta.

Elust enesest...

Lõpetuseks pean ikka tõdema, et ehitus võtab rohkem aega, kui arvatud ja paganama kõvasti rohkem raha kah! Muidugi ega me oma planeerimise poolest ka suurt hiilga, aga ikkagi. Seega katsume mõned olulised etapid (vannituba, küte) lõpule viia, korteri uuesti üle hinnata ning siis jälle pangamaja ust kraapima minna!

PS! Ma vist ei pea ütlemagi, kui väga me jõulude saabudes oma päris koju igatseme! Oh, kuidas tooks kuuse tuppa ja oh, kuidas pugiks mandariine!

VAATA VEEL:

Jaga
Kommentaarid