Ventilatsioon tuleb meil igasse tuppa ning ka torude ümbert tuleb villa ja aurutõkkepaberiga katta. Esialgu jääbki lagi aurutõkkepaberi juures pausile kuni laelaudis peale saab. See on aga tõenäoliselt üks viimaseid toimetusi nimekirjas.

Tuleohutust silmas pidades

Töömehed said oma osa lae ehitamises valmis ja järgmiseks ülesandeks andis Habemik Fibo plokkidest seina ladumise korstna ja tulevase köögiseina vahele. Fibo plokki on vaja tuleohutuse pärast, sest noh kohe korstna vastu ei ole puitu kõige targem paigaldada. Nüüd pakub Fibo müür ka köögiseinale ülemiste kappide kandmisel parajalt tuge. Fibo on hea ka oma kerguse poolest ega tekita lisaraskust korstna ümber olevale raudbetoonile. Nendes kohtades, kus sein korstnani ulatub, kasutame metallist karkassi, tulekindlat kipsi ja puitosad paneme külge alles 25 cm kaugusel. Seina sisse jääb kivivill, mis samuti ju tulekindel.

Lagi, seinad ja vannituba

Nonii, järgmiseks ootab lõppematus tööde nimekirjas ees ikka see lagi — tuleb vedada ventilatsioonitorud ning need villa ja aurutõkkepaberi alla matta. Seejärel ootab ees seinte villatamine ja aurutõkkepaberiga katmine ning kipsi panek. Seda viimast ma juba väga ootan, siis äkki hakkab asi juba jumet võtma. Samal ajal peaks hakkama tegelema ka vannitoaga — hankima põrandakütte jaoks vajalikud jubinad ja valima keraamilisi plaate, mis on mõistagi see kõige tähtsam osa… Minu jaoks!

Millal siis valmis saab — kes seda teab!

Ja kui lõpetuseks veelgi roosilisemaks minna, siis võiks ju korteri valmimise tähtaegade kohapealt ka sõna võtta või mis? Vot selles osas pole isegi Habemikul halli aimugi. Ühte ma tean küll — remont võtab alati rohkem raha ja aega kui plaanitud. Seega ükskõik, mis tärmineid me ka ei annaks — pange sinna südamerahuga mõned kuud otsa. Kuigi nagu Habemik arvas, siis aasta lõpuni on veel täitsa mitu kuud ja selle ajaga võiks ju miskit korda saata küll.

PS! Aitäh, armas blogilugeja K, kes Sa mind puitakende osas rohkelt valgustasid. Sellest oli tõesti suur abi!

PPS! Kui tahaksid Woolishi pleedi või Pääsukese talu vannitoakomplekti võita, siis blogi Facebooki lehel saab veel viimaseid päevi loosimistes osaleda.

Jaga
Kommentaarid